duminică, februarie 25, 2024
AcasăEconomico-socialLocale sm14 butelii cu butan au explodat în timpul accidentului din Pișcolt. Pagubele...

14 butelii cu butan au explodat în timpul accidentului din Pișcolt. Pagubele puteau fi uriașe, pompierii au intervenit prompt

Accidentul de marți, din Pișcolt, a avut urmări serioase, însă lucrurile puteau sta și mai rău de atât dacă avem în vedere faptul că în timpul deflagrației au explodat 14 butelii pline cu butan.

Potrivit informațiilor noastre, evenimentul s-a produs din cauza faptului că șoferului autoutilitarei care transporta buteliile cu butan, i s-ar fi făcut rău la volan, a pierdut controlul mașinii oprindu-se în gardul din fața casei, peste onducta de gaz.

Iată comunicatul emis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Someș”:

În jurul orei 11:00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Someș” al județului Satu Mare a fost alertat să intervină la stingerea unui incendiu produs la o autoutilitară, în localitatea Pișcolt, care din primele informații a părăsit partea carosabilă, lovind o țeavă de gaz.

La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială cu modul de descarcerare și un echipaj de prim ajutor din cadrul Detașamentului Carei, cu 1 ofițer și 11 subofițeri. De la Detașamentul de Pompieri Satu Mare s-au deplasat 2 ofițeri și 4 subofițeri, solicitându-se sprijinul Secției de pompieri Valea lui Mihai, care a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor, încadrate de 5 subofițeri.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la întreaga autoutilitară cu posibilitatea producerii unei explozii, dat fiind faptul că aceasta era încărcată cu aproximativ 20 de butelii cu gaz butan.

Totodată incendiul se manifesta și la casa de locuit, aflată în imediata apropiere, existând posibilitatea de extindere la întreaga locuință și la casa aflată în vecinătate.

Pompierii militari au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, concomitent cu oprirea propagării acestuia la întreaga locuință și la casa aflată în vecinătate.
A fost anunțat și operatorul de gaz care s-a deplasat la locul intervenției pentru închiderea/oprirea alimentării cu gaz de pe magistrală.

În urma intervenției, forțele militare au lichidat incendiul, salvând casa din vecinătate și aproximativ 70 la sută din casa avariată de la flăcările autoutilitarei.

În urma incendiului au explodat 14 butelii, a ars în totalitate autoutilitara și s-a distrus învelitoarea de tablă pe o suprafață de aproximativ 100 m pătrați, geamurile și pereții unei camere din incinta locuinței.


Șoferul, cu vârsta aproximativă de 30 ani, a fost transportat în stare conștientă la spital de către Serviciul Județean de Ambulanță Satu Mare.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului fiind scânteie mecanică.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente