duminică, septembrie 24, 2023
AcasăLocale200 de voluntari au plantat peste 11.000 de puieți, în județul Satu...

200 de voluntari au plantat peste 11.000 de puieți, în județul Satu Mare

În dimineața zilei de joi la Satu Mare a demarat campania de împădurire din cadrul proiectului „Plantăm păduri pentru viitor!”. Acţiunea de plantare s-a desfășurat pe un teren în suprafață de 5 hectare aparținând comunei Păulești. Acolo, aproximativ 200 de voluntari au plantat peste 11.000 de puieți de plop negru.

Proiectul implementat de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare și finanțat de către Fundația Pădurea de Mâine prin Programul Comunitățile Pădurii de Mâine, are ca obiectiv dezvoltarea comunităților forestiere din Județul Satu Mare, inclusiv prin promovarea gestionării responsabile a pădurilor. Complementar, se intervine și pe partea de educare prin care se încearcă creșterea respectului față de natură prin educarea tinerei generații privind importanța pădurilor pentru un viitor mai curat.

„Extinderea suprafețelor împădurite este una dintre cele mai mari comori pe care o putem lăsa generațiilor viitoare. Peste 11.000 de copaci au fost plantați în județul Satu Mare, printr-un proiect al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Satu Mare, în colaborare cu Fundația Pădurea de Mâine. Mulțumim celor 200 de voluntari care ne-au ajutat să împădurim 5 hectare de terenuri neproductive din comuna Păulești”, este mesajul transmis de reprezentanții asociației.

Prin intermediul proiectului “Plantăm păduri pentru viitor” se va extinde domeniul forestier din județ și va fi împădurită o suprafață totală de 8,95 hectare de teren.

„O acțiune în care comuna Păulești participă cu împădurirea pe o suprafață de 5 hectare, acest program fiind derultat în colaborare cu o primărie dintr-o zonă a Careiului care va planta și ea 3 hectare, cu salcâm. Ne bucurăm că am reușit să accesăm fondurile necesare pentru a realiza o împădurire pe 5 hectare. Pot să vă spun că Primăria Păulești are o suprafață destul de mare de pădure, din păcate neproductive motiv pentru care ne-am străduit și ne vom strădui în continuare să accesăm și alte fonduri pentru a reuși să plantăm aceste păduri, și așa cum zice si denumirea acestui proiect ”Plantăm pentru viitor” noi suntem conștienți că până la urmă facem un bine pentru ceea ce înseamnă mediu și facem un bine pentru generațiile viitoare”, a declarat primarul comunei Păulești, Zenoviu Bontea.

“Calitatea viețiii depinde în foarte mare măsură de calitatea aerului pe care îl respirăm. Am făcut astăzi nou pas important pentru a ne asigura că generațiile viitoare vor trăi într-un mediu mai sănătos. Este necesar să aducem o schimbare durabilă la nivel de mediu, iar pentru asta trebuie să fim cu toții responsabili. Educarea tinerilor și exemplul personal pe care îl dăm acestora, sunt dintre cele mai eficiente modalități de înțelegere a importanței pădurilor pentru un mediu mai curat”, a spus Pataki Csaba, președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Satu Mare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente