duminică, mai 26, 2024
AcasăLocale26 iunie, Ziua Internațională de Luptă împotriva Abuzului și Traficului Ilicit de...

26 iunie, Ziua Internațională de Luptă împotriva Abuzului și Traficului Ilicit de Droguri

droguri-1355788483„Sănătatea este „noua euforie” din viața ta, nu drogurile!”. Cu acest slogan Direcția de Sănătate Publică Satu Mare dorește atragerea atenției tinerilor și adulților responsabili pentru binele acestora, asupra subiectului Zilei Internaționale Antidrog 2013.

Scopul este de a atenționa publicul larg, în special tinerii, părinții și profesorii, cu privire la efectele nocive ale substanțelor noi cu proprietăți psihoactive. Acestea, deocamdată sunt încă prea puțin cunoscute în ce privește riscurile și consecințele pe termen lung ale consumului. Vândute în mod deschis, inclusiv prin intermediul internetului, aceste substanțe, care nu au fost testate pentru siguranța consumului uman, pot fi chiar mult mai periculoase decât drogurile „tradiționale”. Fericirea adevărată nu se câștigă consumând diferite substanțe, acestea aduc, sub masca unei iluzii păcălitoare, amărăciune, tristețe și boală.

DSP Satu Mare dorește să încurajăm copiii și tinerii să stea departe de droguri și vor sublinia importanța unei atitudini vigilente și responsabile din partea adulților. Deși, activități de informare-educare se țin pe tot parcursul anului școlar, Ziua Internațională Antidrog se celebrează în fiecare an după încheierea anului școlar, din păcate. Dragi tineri, țineți minte: lupta voastră împotriva pericolului reprezentat de droguri nu se suspendă pe timpul verii. Fiți conștienți și priviți vacanța așa cum este de fapt: nu înseamnă  scăparea voastră de la școală, și a lucrurilor de sub control ci înseamnă timp eliberat pentru odihnă și activități constructive, plăcute și utile, cu care să vă reîncărcați sursele fizice și spirituale epuizate.

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente