Acasă Locale Nationale 30 de ore de la Timișoara la Marea Neagră

30 de ore de la Timișoara la Marea Neagră

Purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, Oana Brânzan, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că operatorul naţional CFR Călători a decis ca cele două trenuri să fie cuplate din Drobeta Turnu Severin pentru că acestea aveau în componenţă vagoane de dormit.

„Două trenuri Interregio, 1992 Timişoara – Mangalia, care a plecat duminică la ora 17,30 din Timişoara, respectiv 12922 Arad – Mangalia, care a plecat din Arad la 19,30, au ajuns la Drobeta Turnu Severin în cursul nopţii. Din cauza inundaţiilor a fost o spălare de terasament între Igiroasa – Prunişor – Gârniţa şi nu se mai permitea continuarea călătoriei pe porţiunea respectivă, astfel că au trebuit găsite soluţii de transbordare. Operatorul naţional CFR Călători a decis ca cele două trenuri să fie cuplate din Drobeta Turnu Severin şi să meargă pe o rută ocolitoare până la Mangalia. Decizia a fost luată deoarece trenurile aveau în componenţă vagoane de dormit şi nu s-a dorit trezirea călătorilor în toiul nopţii pentru a-i transborda în alt tren. Astfel, trenul rezultat din cuplarea celor două care au plecat din Timişoara şi Arad a ajuns luni seară înainte de ora 22 în Bucureşti, iar în jurul orei 2 la destinaţie, în Mangalia”, a spus Brânzan.

Noua rută ocolitoare, mai lungă, a trecut prin Lugoj, Ilia, Simeria, Livezeni, Filiaşi, Craiova, Bucureşti-Nord, Mangalia.

Un călător a declarat că oamenii au primit haotic informaţii. În plus, într-un vagon erau 40 de elevi din Simeria care mergea la mare.

„Ne învârtim parcă în cerc…viteza e de 20-30 km/oră. Ne pierdem răbdarea. Să le fie ruşine celor de la CFR. Am făcut deja 800 km pentru a ocoli o porţiune de drum blocată, spun ei. Ce fel de asistenţă ne vor oferi? Am primit o sticlă de apă la 5 pesoane şi câte un corn. Sunt copii foarte mici în tren (bebeluşi), nu cred că vor mânca cornuri cu vanilie. Să nu mai spun de toalete care sunt înfundate”, a spus un alt călător.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente