Acasă Locale Stiri Satu Mare 337 de secții de votare au fost organizate în județul Satu Mare

337 de secții de votare au fost organizate în județul Satu Mare

În cadrul şedinţei Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică de azi subprefectul Altfatter Tamás a prezentat o sinteză a desfăşurării alegerilor din data de 26 mai 2019.

”Pentru cele 337 de secţii de votare organizate în judeţul Satu Mare a fost necesară desemnarea a câte unui preşedinte şi unui locţiitor al acestuia, respectiv 674 de persoane, la care se adaugă 337 de operatori de calculator şi un număr echivalent de rezerve ai acestora. Pentru cele 337 secţii de votare a fost pregătit personalul care a asigurat buna desfăşurare a procesului electoral, respectiv:
🔹Instruirea preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare;
🔹Instruirea operatorilor de tablete din secţiile de votare;
🔹Instruirea informaticienilor;
🔹Instruirea personalului MAI care asigură paza secţiilor de votare.

Componenţa birourilor electorale ale secţiilor de votare a fost completată şi cu 7 membri ai reprezentaţilor partidelor politice, pentru fiecare secție de votare, persoane care au putut fi înlocuite, până în ziua alegerilor de către partidele care i-au propus, pentru motive bine întemeiate.

Din data de 28 martie a funcţionat Biroul Electoral Judetean nr. 32 Satu Mare, fiind compus din 3 judecători şi un reprezentat al AEP, respectiv: Surd Grigore – preşedinte, Haiduc Simona –locţiitor şi Vîlcu Adriana – membru, reprezentatul AEP precum şi reprezentanţii partidelor politice, în număr de 10. Sediul Biroului Electoral Județean a fost asigurat de către Consiliul Județean Satu Mare în incinta Palatului Administrativ, iar din data 24.05.2019 sediul a fost mutat la Liceul Ion.C.Bratianu – fostul Liceu CFR.

Judeţului Satu Mare i s-au repartizat:
🔸346.261 buletine de vot pentru alegerile europarlamentare;
🔸346.261 buletine de vot pentru Referendum întrebarea nr.1;
🔸346.261 buletine de vot pentru Referendum întrebarea nr.2;
🔸337 ştampile de control;
🔸1.685 ştampile VOTAT (337×5/secţie);
321.891 timbre autocolante cu inscripţia “VOTAT – 26.05.2019”;
🔸1.026 broşuri conţinând prevederile legislative privind ambele procese electorale.

În ceea ce priveşte preluarea buletinelor de vot s-a stabilit un grafic de distribuire pe UAT-uri, iar distribuirea buletinelor de vot și a celorlalte materiale necesare desfășurării votării a avut loc la data de 25.05.20019 de pe str. Jiului, Satu Mare, din cladirea pusă la dispoziție de Primăria municipiului Satu Mare.

Coordonarea activităţilor şi acţiunilor destinate pazei secţiilor de votare, precum şi pentru menţinerea climatului de siguranţă publică, premergător şi pe timpul alegerilor a fost realizată de către prefecţi, prin structurile MAI. Astfel planificarea, organizarea şi coordonarea misiunilor au fost asigurate de către şefii direcţiilor generale/inspectoratelor judeţene, potrivit nivelurilor de competenţă, iar conducerea acţiunilor a fost asigurată de către şefii structurilor implicate conform atribuţiilor şi competenţelor specifice.

Paza secţiilor de votare a fost realizată cu personal MAI respectiv 829 cadre, funcţionari publici cu statut special. Asigurarea integrităţii panourilor, afişelor electorale amplasate în locuri autorizate au fost asigurate de Poliţia locală.

Au fost efectuate controale tehnice de specialitate, premergător desfăşurării activităţilor în locaţiile secţiilor de votare, pentru prevenirea incendiilor şi stabilirea, împreună cu primarii a măsurilor specifice destinate înlăturării riscurilor şi vulnerabilităţilor în acest domeniu- această activitate a fost realizată cu sprijinul ISU. Au fost constituite la nivel judeţean, pe timpul campaniei electorale, în preziua şi în ziua alegerilor echipe operative şi rezerve de intervenţie care, la nevoie, s-au deplasat pentru verificarea, cercetarea şi soluţionarea unor sesizări, incidente sau evenimente, ori în zonele unde există riscul producerii unor acte de tulburare a ordinii publice, în legătură cu campania electorală sau procesul de votare, conform competenţei.

Instituirea dispozitivelor la locaţiile de vot s-a realizat de comun acord cu preşedintele biroului electoral al secţiei de votare care a fost prezent în preziua alegerilor, la sediul secţiei de votare, începând cu ora 18-căruia potrivit legii ia revenit această obligaţie. Având în vedere cele prezentate mai sus apreciem ca la nivelul Județului Satu Mare Alegerile Europarlamentare și Referendumul Național au fost organizate în condiții optime fără a întâmpina probleme financiare sau de natură organizatorică.”

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente