sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăEconomico-socialSocialSiguranța în trafic. Acțiune comună a motocicliștilor și polițiștilor sătmăreni

Siguranța în trafic. Acțiune comună a motocicliștilor și polițiștilor sătmăreni

În perioada 22 – 27 mai a.c., Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, a organizat cea de a XVI-a ediție a evenimentului „Săptămâna Prevenirii Criminalității”.

Obiectivul acestor acțiuni a fost informarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie, precum şi prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea de infracțiuni.

Săptămâna Prevenirii Criminalității s-a încheiat vineri, 27 mai, prin organizarea unui eveniment pe tema siguranței rutiere, în parteneriat cu clubul moto BLUE KNIGHTS ROMÂNIA 5.

MARȘUL MOTOCICLIȘTILOR – MARȘUL VIEȚII a fost un semnal pentru reducerea riscului rutier, adresat comunității sătmărene, realizat sub deviza ,,RESPECT ÎN TRAFIC – RESPECT PENTRU VIAȚĂ!”

Motocicliștii au urmărit sensibilizarea publicului larg, în special a conducătorilor auto privind existența în trafic a motocicliștilor, precum și conștientizarea lor asupra necesității cunoașterii și respectării cu strictețe a regulilor de circulație.

Pe traseul Satu Mare – Viile Satu Mare, participanții au avut parte de adrenalină, cai putere, sub deviza ATENȚIE! PRECAUȚIE! Responsabilitate!

La monumentul Motocicliștilor din Viile Satu Mare, s-a desfășurat un moment comemorativ dedicat victimelor accidentelor rutiere, un prilej de transmitere a unor mesaje preventive referitoare la siguranța în trafic.

Pe parcursul derulării Săptămânii Prevenirii Criminalității, comunitatea sătmăreană a avut oportunitatea să se informeze despre cum pot preveni să devină victime ale unei infracțiuni sau care sunt soluțiile la problemele pe care le întâmpină.

Totodată, au avut ocazia să vorbească cu polițiștii despre consecințele care decurg din comiterea de infracțiuni și care este limita dintre legal și ilegal, și să participe  la activitățile organizate de specialiștii în prevenirea criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente