joi, aprilie 18, 2024
AcasăsusȘedință cu scântei la Consiliul Județean. Consilier PNL către Pataki: “Sunteți arogant”

Ședință cu scântei la Consiliul Județean. Consilier PNL către Pataki: “Sunteți arogant”

Ședință cu scântei a Consiliului Județean Satu Mare. Cu toate că ordinea de zi nu promitea nimic ieșit din comun, grupul PNL din cadrul Consiliului Județean Satu Mare a avut mai multe intervenții pe parcursul ședinței, intervenții referitoare la proiectele aflate pe ordinea de zi.

Cea care a dat startul întrebărilor adresate președintelui Pataki Csaba a fost consiliera PNL, Ileana Blidar, aceasta a fost interesată să afle care este valoarea de piață a unui instrument pe care Filarmonica Dinu Lipatti l-a achiziționat. Apoi, nou intrata în Consiliul Județean Satu Mare, Andaluzia Mustea, a deschis cutia pandorei exprimând-și nemulțumirea față de componența Consiliului de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Satu Mare – SJU SM, din această intervenție fiind dezvoltată ulterior o întreagă dezbatere.

“Perpetuarea numirii în fruntea Consiliului de Administrație al Spitalului Județean a unor persoane care nu și-au adus contribuția la combaterea fenomenului de corupție reprezintă o eroare gravă pentru clasa politică , însă în Consiliul de administrație al SJU SM, se vede că avem un singur partid reprezentat, și anume UDMR-ul care după părerea mea ar trebui să își asume dezastrul din acest sistem”, a spus consiliera PNL, Andaluzia Mustea.

Potrivit legii, în consiliul de administrație al Spitalului, Consiliul Județean poate să numească trei reprezentanți, Ștefan Ressler (UDMR) fiind reprezentantul președintelui Pataki.

Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Satu Mare are următoarea componență: dr.Mihai Macrina Livia – reprezentatn al DSP, dr.Szilaghi Anton, reprezentan al DSP, Bura Mihaela și Onci Nadia –  reprezentant al Comisiei județene pentru asigurarea managementului asistenței medicale în unitățile sanitare publice cu paturi din județul Satu Mare, Ressler Ștefan – reprezentan al Consiliului Județean Satu Mare, Bidilean Nicolae – reprezentant al Colegiului Medicilor Satu Mare cu statut de invitat, Constantin Demian reprezentant al filialei Satu Mare a Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților  Medicali din România cu statut de invitat.

Un alt aspect a fost semnalat de consilierul Beniamin Kira, care a subliniat că, deși, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Satu Mare s-au aflat trei proiecte de hotărâre care vizau activitatea unor unități spitalicești din județ cât și proiectul de reabilitare și extindere a Ambulatoriului din Tășnad, care urmează să fie depus pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, managerul Spitalului Județean sau un reprezentant al său, nu a fost prezent în sala de ședință. Vorbim despre un proiect în valoare de peste 16 milioane de lei a cărui documentație a fost trimisă cu trei minute înainte de începerea ședinței .

Președintele Pataki a afirmat că managerul Adrian Marc este reprezentat de actualii și viitorii pacienți prezenți în sala de ședință.

În încheiere, consilierul PNL, Cristian Valer Beșeni a propus ca membri comisiei ATOP să renunțe la indemnizația în valoare de 1700 de RON și redirecționarea banilor către serviciul investiții. O altă propunere a consilierului liberal a fost aceea ca fiecare director (ori un înlocuitor) al instituțiilor subordonate CJSM, să participe la ședințe.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente