marți, martie 19, 2024
AcasăReligieDupă 41 de ani de păstorire, părintele Ioan Demian și-a luat rămas...

După 41 de ani de păstorire, părintele Ioan Demian și-a luat rămas bun de la enoriașii din Drăgușeni

Zi de mare însemnătate, astăzi, în sânul parohiei ortodoxe din localitatea Drăgușeni. Cel care a păstorit timp de 41 de ani sute de suflete, a căsătorit, a botezat și a înmormântat, preotul paroh Ioan Demian, și-a luat rămas bun de la enoriași.

A fost ultima liturghie pe care părintele Ioan Demian a săvârșit-o în biserica ortodoxă “Sfinții Arhangheli Mihai și Gavril” din Drăgușeni.

Biserica ortodoxă din satul Drăgușeni se identifică cu preotul paroh, în special pentru noua generație care a fost botezată și mai apoi cununată de părintele Demian. Orele de religie din Școala Gimnazială Drăgușeni au fost predate de către părintele Demian și reprezentau pentru elevi prețioase cuvinte de învățătură. 

Mereu neobosit, un om harnic, exemplar chiar și atunci când dezbrăca hainele preoțești. Părintele avea un zâmbet și o vorbă bună pentru oricine, poate tocmai de aceea a fost atât de iubit de enoriași.

Scurt istoric

Biserica a fost construită între anii 1939 – 1954 în timpul păstoririi preotului paroh Alexandru Rusu, însă a fost sfințită și finisată în timpul păstoririi preotului Demian Ioan.
Sfințirea a avut loc la data de 7 noiembrie 1982. În timpul păstoririi părintelui Demian, începând cu anul 1982, la biserică s-au executat și multe lucrări printre care amintim:

– în anul 1995 s-a schimbat acoperișul bisericii și s-au pus cele trei cruci de inox pe turla și pe acoperișul bisericii;

  • – în anul 1997 s-a tencuit în terasit exeriorul bisericii și s-a pus dușumea în biserică;

  • – în anul 2005 au început lucrările la iconostas, iar în anul 2007 s-a început construcția unui pritvor în suprafață de 40 metri pătrați.

    • Biserica are și o casă parohială frumoasă care a fost construită între anii 1989 – 1990. De altfel toate lucrările efectuate începând din anul 1982 și până în prezent, au fost executate sub orânduirea preotului paroh Demian Ioan.
- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente