marți, aprilie 30, 2024
AcasăLocalePână la ce DATĂ trebuie să-ți plătești TAXELE la ANAF în 2014

Până la ce DATĂ trebuie să-ți plătești TAXELE la ANAF în 2014

ANAF. Pe baza datelor din calendarul obligațiilor fiscale pe anul 2014, publicat de Agenția Națională de Administrare Fiscală vă propune o trecere în revistă a principalelor termene-limită până la care trebuie declarate și plătite impozitele.  În principiu, zilele de 25 ale fiecărei luni sunt cele mai importante termene, atât pentru luna anterioară, cât și pentru trimestrul anterior sau, după caz, trimestrul următor. De exemplu, ziua de 25 martie este importantă pentru raportările aferente lunii februarie, dar și pentru trimestrul I sau, anticipativ, pentru trimestrul II al anului. Iată noile repere fiscale ale lui 2014:

PLATA TAXELOR
** 15 ianuarie. Persoanele fizice care realizează venituri din chirii trebuie să depună Declarația 220 privind aceste venituri.
** 27 ianuarie. Puteți depune o notificare privind aplicarea sau încetarea aplicării sistemului TVA la încasare, care a devenit opțională.
** 31 ianuarie. Persoanele juridice care optează pentru plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor trebuie să-și depună declarația de înregistrare fiscală în acest scop.
** 25 februarie. ONG-urile și societățile agricole trebuie să-și declare profitul pe 2013.
** 25 martie. Plătitorii de impozit pe profit trebuie să-și declare și să plătească acest impozit pe anul 2013.
** 31 martie. Proprietarii trebuie să-și plătească taxele locale pe clădiri, terenuri și autovehicule.
** 1 aprilie. Intră în vigoare acciza suplimentară (7 eurocenți/litru) pe benzină și motorină. Tot din această zi cresc accizele la tutun.
** 30 aprilie. Instituțiile publice și ONG-urile trebuie să depună bilanțurile pe 2013.
** 26 mai. Persoanele fizice care au realizat venituri din activități independente, din chirii sau din activități agricole trebuie să-și declare aceste venituri pe 2013. Tot la această dată trebuie declarată destinația sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual.

De asemenea, până la 26 mai trebuie declarată și plătită prima tranșă pe acest an din impozitul pe construcții, celebra „taxă pe stâlp”.
** 30 mai. Societățile comerciale private sau de stat trebuie să-și depună bilanțurile pe 2013.
** 1 septembrie. Cresc accizele pe alcool.
** 25 septembrie. A doua rată la „taxa pe stâlp”.
** 27 octombrie. Agricultorii plătesc anticipat 50% din impozitul pe venitul din activitățile agricole (prima rată).
** 15 decembrie. A doua rată (50%) la impozitul agricol.

2 COMENTARII

  1. Woah! I’m really digging the template/theme of this website. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s very hard to get that „perfect balance” between superb usability and visual appearance. I must say you have done a fantastic job with this. Additionally, the blog loads very fast for me on Firefox. Excellent Blog!

Comentariile sunt închise.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente