duminică, mai 19, 2024
AcasăsusPrefectul are în vedere diminurea numărului spargerilor și furturilor din locuințe în...

Prefectul are în vedere diminurea numărului spargerilor și furturilor din locuințe în Carei

Ca urmare a sesizărilor unor cetățeni către Primăria municipiului Carei și a informării primarului Kovacs Eugen, prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram s-a deplasat vineri, 1 august 2014, în municipiul Carei, pentru a găsi soluții concrete în vederea diminuării numărului spargerilor și furturilor din locuințe, societăți comerciale sau autovehicule. Reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a întâlnit cu un grup de cetățeni, persoane care au fost păgubite cu sume cuprinse între 300 lei și 34.000 lei (bani, bijuterii sau produse electronice).

La întâlnire au mai participat primarul municipiului Carei, Kovacs Eugen, adjunctul șefului Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare pe linie de investigații criminale, chestor de poliție dr. Liviu Tăut, inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Satu Mare, col. Vasile Bocea, președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică, consilierul județean Iosif Pinter, reprezentanții locali ai Jandarmeriei, Poliției și Poliției Locale.

Prefectul a ascultat prezentarea unor cazuri de către cetățeni, după care reprezentantul Poliției municipiului Carei a dat citire analizei furturilor înregistrate în anul 2014 la nivelul instituției, dar și măsurile care au fost luate în vederea prevenirii și stopării fenomenului infracțional.

“Este o problemă preluată acum de Instituția Prefectului împreună cu Inspectoratul de Poliție Județean și Jandarmerie.  Ne preocupă în mod deosebit această situație, de aici de la Carei și dorim să luăm alte măsuri, mai ferme, mai concrete. Doresc să avem un program clar de măsuri cu ceea ce se va face” a  declarat prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram.

În același timp, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean a anunțat că se impune o reanalizare a managementului de la nivelul Poliției municipiului Carei, după care se vor lua măsurile care se impun. De asemenea, este necesară suplimentarea efectivelor de ordine publică în zonele în care au fost date spargerile, respectiv luarea unor măsuri de prevenire și din partea cetățenilor.

Prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram a solicitat comandanților structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne ca în fiecare săptămână să i se prezinte măsurile luate în vederea prevenirii infracționalității.

Date de background: Potrivit datelor furnizate de IPJ Satu Mare, în perioada februarie-iulie 2014, în municipiul Carei au fost înregistrate 25 de furturi din locuințe, patru au fost soluționate, alte cinci s-au dovedit a fi tentative, iar 21 de furturi sunt cu autor necunoscut.

 

 

1 COMENTARIU

  1. de ce nu puneti si poza in care se vede ca e prezent si seful psd din carei la o actiune a politiei?
    se va pune sef pesedist la politie ..se politizeaza si politia?
    nu face fata primaru udemerist la spargeri ?
    politia locala a lui jeno spioneaza prin oras si amendeaza copii ..dar cele 23 de camere video recent amp[lasate ce fac????

Comentariile sunt închise.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente