marți, aprilie 30, 2024
AcasăsusPrefectul a avut discuții pe baza dezechilibreleor de pe piața forței de...

Prefectul a avut discuții pe baza dezechilibreleor de pe piața forței de muncă

Joi, 23 octombrie 2014, prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram a avut ca invitați la o discuție informală reprezentanții celor mai mari contributori la bugetul de stat din județ: Autonet, Contitech, Electrolux, Zess Zollner, Sam Mills, Draexlmaier, Unio, Polipol Mobila.
Principalele aspecte în jurul cărora s-au concentrat discuțiile au privit dezechilibrele de pe piața forței de muncă, infrastructura de acces, rutieră și aeriană precum și relația firmelor cu administrația publică, locală și centrală. Pentru creșterea nivelului de pregătire profesională a tinerilor, participanții au agreat ideea că învățământul de tip dual ar fi poate cea mai bună metodă pentru a atrage tinerii spre o formare tehnică.
Atât directorii Electrolux cât și Zess Zollner au insistat pe faptul că Satu Mare trebuie să devină un centru al învățământului universitar tehnic, susținând necesitatea diversificării profilelor UTCN la extensia Satu Mare, în special în domeniul electronicii și electrotehnicii, domeniu în care au o fluctuație de personal a inginerilor extrem de ridicată (peste 50% în primul an). Prefectul județului a dat asigurări că în cel mai scurt timp va invita rectorul UTCN la Satu Mare pentru a-i transmite solicitările mediului de afaceri și a înființa această specializare și la Satu Mare.
În ceea ce privește problemele de infrastructură ale județului, a căror rezolvare este esențială pentru logistica companiilor, prefectul a dat asigurări că feedback-ul primit va fi transmis Guvernului și autorităților județene competente.
În final, prefectul județului și-a exprimat disponibilitatea totală, personală și a echipei aparatului de lucru pentru sprijinirea afacerilor, crearea de locuri de muncă și creșterea nivelului de bunăstare a cetățenilor, afirmând că toate problemele ridicate în cadrul întâlnirii vor fi analizate iar soluționarea lor va reprezenta o prioritate pentru Instituția Prefectului.

Articolul precedent
Articolul următor
- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente