marți, aprilie 30, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareInfracțiuni rutiere

Infracțiuni rutiere

La data de 12 ianuarie a.c., în jurul orelor 15.30, patrula formată din polițiști și jandarmi din Negrești Oaș  au identificat în trafic, un bărbat care conducea un autoturism marca Grand Cherokee. Persoana care conducea autoturismul a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale și și-a continuat deplasarea, fiind identificat de oamenii legii pe aleea Trandafirilor, din localitatea Negrești Oaș.  În urma controlului efectuat s-a constatat că autoturismul era înmatriculat în Statele Unite ale Americii și nu avea drept de circulație pe teritoriul țării noastre. De asemenea s-a stabilit că Vasile S. avea permisul de conducere reținut și a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulație pe teritoriul României, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i/a fost suspendată și refuzul conducătorului de autovehicul de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii din Vetiș au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale, produs pe DJ 194/B.

Din cercetările efectuate la fața locului s-a stabilit identitatea conducătorului auto, Cosmin S. care  a condus autoturismul marca Renault , pe raza localității Vetiș, iar pe fondul consumului de alcool a pierdut controlul volanului și a intrat în coliziune cu un copac situat în afara părții carosabile. Din fericire în urma evenimentului nu au rezultat victime omenești. Bărbatul a fost  testat cu aparatul etilotest, care a indicat  o concentrație de 1,23mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la

momentul prelevării mostrelor biologice , are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Pedeapsa prevăzută de lege pentru această faptă este închisoare de la unu la 5 ani sau amendă.

În ambele cazuri persoanele sunt cercetate în stare de libertate.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente