Acasă Locale Stiri Satu Mare Noi rețineri la Finanțele Sătmărene

Noi rețineri la Finanțele Sătmărene

Procurorii DNA Oradea au dispus reținerea pentru 24 de ore, a șefului Biroului Colectare și Executare Silită Persoane Juridice din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Satu Mare, Soos Istvan, pentru complicitate la luare de mită în formă continuată și spălare de bani.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada noiembrie-decembrie 2013, respectiv luna martie 2014, Soos Istvan, în calitate sa de șef Birou Colectare și Executare Silită Persoane Juridice în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Satu Mare, în urma unei înțelegeri prealabile cu șeful său, Ioan Mircea Ardelean, a pretins de la un agent economic, în numele acestuia din urmă, mai multe obiecte de mobilier (canapele fixe și extensibile, pat dormitor, saltele, perne etc.), în vederea mobilării a patru locuințe ce aparțineau celor doi inculpați sau unor rude ale acestora.

Bunurile, în valoare totală de aproximativ 12.500 lei, au fost livrate de firma respectivă la adresele indicate de Soos Istvan, fără a fi achitate de beneficiari. În schimbul acestui folos, Soos Istvan i-a dat de înțeles reprezentantului societății comerciale respective, că șeful său, va proteja activitatea firmei, cu ocazia derulării unor controale fiscale desfășurate de către inspectorii fiscali din cadrul AJFP Satu Mare, în perioada noiembrie-decembrie 2013.

Pentru a disimula primirea bunurilor respective, cu titlu de mită, Soos Istvan i-a dispus agentului economic să întocmească o factură către firma unei rude, care nu a fost înregistrată în contabilitatea societății respective și nici nu a fost achitată până în prezent.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații – Direcția Județeană Satu Mare.

Soos Istvan va fi prezentat azi, 13 ianuarie 2015, la Tribunalul Bihor, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente