marți, aprilie 30, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MarePeste 600 de milioane de lei pentru județul Satu Mare

Peste 600 de milioane de lei pentru județul Satu Mare

ministri (3)

Vineri, 30 octombrie, ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, a dat asigurări că județul Satu Mare va primi banii necesari pentru finalizarea lucrărilor de la Luna Șes. Ministrul lături de președintele Consiliului Județean (CJ), Adrian Ștef, vicepreședintele Mircea Govor și primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca au vizitat complexul.

Sevil Shhaideh a declarat că guvernul din care face parte va susține proiectele aflate deja în derulare, iar investiția de la Luna Șes este prioritară. „Sperăm ca la anul, sau în maxim doi ani, depinde după cum se desfășoară lucrările, să venim și să inaugurăm acest obiectiv important. Este important nu doar pentru Negrești-Oaș, ci pentru întregul județ Satu Mare”, a declarat ministrul.

Primarul Aurelia Fedorca a subliniat faptul că ar mai fi nevoie de aproximativ 16 milioane de lei pentru a putea deschide stațiunea de la Luna Șes.

651 milioane pentru județul Satu Mare

Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Sevil Shhaideh, a declarat la întâlnirea cu primarii din Satu Mare că județul nostru va beneficia de 651 milioane lei pentru finalizarea tuturor proiectelor derulate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDL). La ședința care a avut loc în sala mare a Palatului Administrativ au participat și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo și ministrul Culturii, Ioan Vulpescu.

Potrivit ministrului Sevil Shhaideh, județul Satu Mare va primi a doua alocare pe țară, suma de 651 milioane lei, adică peste 150.000.000 de euro. De asemenea, ministrul a atras atenția că lucrările trebuie urgentate și vor primi bani doar cei care se „grăbesc cu facturile”.

Totodată, ministrul a declarat că în decembrie 2015 va mai avea loc o rectificare bugetară pentru achitarea datoriilor către dascăli, asistenții persoanelor cu handicap, etc.

Prezent la ședința de azi, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef s-a arătat extrem de optimist declarând că din cele 92 de proiecte derulate prin PNDL în județ, 12 sunt derulate de către CJ.

Ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela SZABO, a fost, de asemenea prezentă la Satu Mare, am purtat discuții pe tema „Hotelului Sport” recent reintrat în administrația Direcției de Tineret și Sport Satu Mare și pentru diferite proiecte de promovare și susținere a sportului sătmărean.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente