marți, aprilie 30, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MarePeste 400 de concurenți la ”Danțu’ Mânânțăilor”

Peste 400 de concurenți la ”Danțu’ Mânânțăilor”

IMG_5650

Marele premiu la festivalul concurs ”Danțu Mânânțăilor” a fost câștigat de formația de dansuri ”Codrulețul” din Tășnad. Manifestarea s-a desfășurat la Centrul Cultural G.M.Zamfirescu organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare cu sprijinul Consiliului Județean.

Deasemenea copii din întregul județul Satu Mare care reprezintă toate zonele etnofolclorice au participat la cea de-a V-a ediție a festivalului concurs de folclor ”Danțu Mânânțăilor”. Ansambluri folclorice din Țara Oașului, Zona Codrului, de maghiari, șvabi și chiar și un ansamblu de romi și-au prezentat porturile tradiționale, dansurile și obiceiurile.

În fața spectatorilor dar și a membrilor juriului nu mai puțin de 400 de copii, îmbrăcați în straie populare, mândri și-au reprezentat zona folclorică prin tradiționalul joc popular, iar soliștii vocali și instrumentiști au interpretat cântece populare.

”Anul acesta avem concurenți din întreg județul Satu Mare care reprezintă toate zonele etnofolclorice ale județului nostru. Ca și în anii trecuți, avem foarte mulți concurenți, fiind peste 400 de copii care iată că își păstrează nealterat tradițiile și reprezintă tradiția folclorică din care provine. Considerăm că este foarte important de a promova și de a cinsti tradițile noastre”, a declarat directorul Centrului de Creație, Robert Laszlo.

Singurul criteriu de jurizare la acest festival este talentul, fapt pentru care le va fi foarte greu membrilor din juriu să desemneze câștigătorii, deoarece toți copiii au dat dovadă de mare talent.

Acest festival are scopul de a stimula în rândul elevilor interesul pentru păstrarea și punerea în valoare a tradițiilor, a creațiilor populare, acostumului popular, precum descoperirea, cultivarea și promovarea tinerilor interpreți vocali, instrumentiști și a formațiilor de dansuri populare, precum și a ansamblurilor folclorice de copii.

Prin acest festival se propune dezvoltarea relațiilor interetnice, păstrând identitatea culturalã a fiecărei zone folclorice și promovarea valorilor acestora.
Festivalului concurs de folclor ”Danțu’ Mânânțăilor” a luat amploare de la o ediție la alta.

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente