marți, aprilie 30, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareMedalion Cultural și dezvelirea bustului Dariu Pop

Medalion Cultural și dezvelirea bustului Dariu Pop

afis_2-Dariu Pop

Joi, 17 decembrie 2015 de la ora 14:00, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare și în colaborare cu Casa Corpului Didactic organizează Medalionul Cultural și dezvelirea bustului lui Dariu Pop, care va avea loc în fața Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare.
După dezvelirea bustului lui Dariu Pop, la Casa Corpului Didactic va avea loc lansarea cărților: ”Dascălul din Blidari” și ”Note autobiografice” semnate de Dariu Pop.
Profesorul, ziaristul și omul de cultură Dariu Pop s-a născut în data de 16 aprilie 1887 în Măgura Ilvei și după o viață zbuciumată se stabilește în 1919 la Satu Mare ca inspector școlar contribuind la organizarea învățământului românesc din județ, la editarea de manuale și la construirea de noi școli (peste 130).
Înființează asociații, organizează reuniuni formative și contribuie la apariția unei reviste pedagogice în 1925, ,,Viața școlară”. Activitatea sa literară începe cu redactarea primei reviste literare din județ ,,Țara de Sus”(1921).

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente