Acasă Locale Stiri Satu Mare Colocviu despre armonia în cuplu la Biblioteca Județeană Satu Mare

Colocviu despre armonia în cuplu la Biblioteca Județeană Satu Mare

cuplu

Biblioteca Județeană, sub auspiciile Consiliului Județean Satu Mare, în parteneriat cu Colegiul Național “Doamna Stanca“, organizează joi, 17 decembrie, cu începere de la ora 1200, la Sala de lectură “Gheorghe Bulgăr“, un colocviu care vizează echilibrul și armonia în cuplu.
Invitatul evenimentului este psihologul Daniel Moiș, care va furniza elevilor din clasele a X-a și a XI-a de la Colegiul Național “Doamna Stanca“, informații și sfaturi utile despre tema propusă.
Specialiștii sunt de părere că “armonia în cuplu se bazează pe o comunicare sinceră și deschisă între cei doi membri, pe cultivarea încrederii și respectului reciproc, deschidere sufletească și intimitate“, și tot ei apreciază faptul că “a trăi armonios în cuplu este o abilitate care se învață în timp și pentru acest lucru, e nevoie să fie înlăturate multe din învățămintele primite în mediul familial sau cel școlar și să fie înlocuite cu informații și deprinderi folositoare“.
Evenimentul, inițiat de bibliotecarii din cadrul Secției de împrumut pentru adulți, se înscrie în seria activităților derulate sub genericul Ateliere de dezvoltare personală. În cadrul acestor ateliere, cu periodicitate lunară, destinate în principal adolescenților și tinerilor, sunt dezbătute aspecte care vizează combaterea consumului de alcool și droguri, probleme de comunicare și comportament, depășirea situațiitor de criză sentimentală, armonia în cuplu, dar și alte teme, la propunerea participanților.

- Advertisment -

Cele mai populare

De ce ne îmbolnăvește stresul?

Stresul ne macină în fiecare zi şi ne îmbolnăveşte fără să ne dăm seama! Ne enervăm pentru că stăm mult în trafic,...

Ne mândrim cu ei!Antreprenori romani de top.Ediția 2020

Antreprenorii români care s-au remarcat în acest an plin de încercări și pentru comunitatea StartupCafe.ro. Iată o listă (incompletă, evident) de antreprenori...

BNR cere băncilor să modifice până pe 20 decembrie scoringul de acordare al creditelor

Potrivit unei scrisori trimise de BNR către băncile comerciale, acestea trebuie să îşi ajusteze scoringul pentru persoane fizice până pe 20 decembrie...

Animalele de companie vs oameni.Călătorii cu stampilă de vaccin

Guvernul britanic pregătește adoptarea ștampilelor de vaccin anti-COVID aplicate pe pașapoartele celor care acceptă să se inoculeze, pentru a putea călători.

Comentarii recente