marți, aprilie 30, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareZiua Jandarmeriei Române

Ziua Jandarmeriei Române

La început de aprilie, Jandarmeria Română îmbracă strai de sărbătoare, cu ocazia Zilei Armei. La 3 aprilie 1850, domnitorul Grigore Alexandru Ghica semna actul de întemeiere al Jandarmeriei: „Legiuirea pentru reformarea Corpului Slujitorilor în jandarmi”.
Anul acesta, Jandarmeria Română aniversează 168 de ani de existență, în slujba cetățeanului și a legii, potrivit devizei „Lex et Ordo”. În centenar, jandarmii sătmăreni au derulat mai multe activități, după cum urmează:
Ziua a început cu o vizită la doi veterani jandarmi, la domnul căpitan în retragere Ioan Babolea și la domnul locotenent colonel în retragere Emil Olteanu, a continuat cu revederea între generații la sediul unității și un parastas ținut în memoria celor plecați dintre noi.
Punctul culminant al activităților aniversare de anul acesta, a fost ceremonialul militar din Piața 25 Octombrie, unde în prezența invitaților, cadrelor militare în rezervă sau în retragere și a cetățenilor județului Satu Mare au fost prezentate mesajele de felicitare primite cu ocazia Zilei Armei, premierea câștigătorilor întrecerilor sportive organizate, avansarea înaintea expirării stagiului minim în grad a celor mai merituoși jandarmi sătmăreni și acordarea de diplome aniversare și omagiale.
La finalul festivității luptătorii din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil au prezentat exerciții demonstrative și au fost organizate standuri în care s-a prezentat tehnica din dotarea Jandarmeriei Române.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente