miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareExpozițe de fotografie „ Din Oaș în Paști ”

Expozițe de fotografie „ Din Oaș în Paști ”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muzeul Județean Satu Mare, are plăcerea să vă invite la vernisajul unei expoziții eveniment: „ Din Oaș în Paști ” semnată de artistul fotograf Remus Țiplea.
Artistul s-a născut în anul 1972, în orașul Negerești Oaș, considerându-se „oșan în totalitate – în cuget și simțiri”. Fotografia este o veche pasiune, dar începe să se ocupe în mod serios de acestă artă începând cu anul 2009. În această perioadă – destul de redusă ca întindere – Remus Țiplea participă la numeroase expoziții de grup, dar și personale în țară- Cluj Napoca, Satu Mare , Vama Veche , Alba Iulia, Timișoara, dar și străinătate: ICR Lisabona, Londra – Barhan Community. De asemenea lucrările lui sunt publicate în prestigioase reviste din străinătate: The Guardian, The Telegraph, la Repubblica, National Geographic, Lens Culture. În anul 2016 este finalist cu proiectul „Ciurdarii ” la Sony World Photography Awards, seria fiind expusă la Londra, Berlin, Köln, Beijing, New York, Milano etc.
Aflându-ne în preajma Sărbătorilor Pascale, vom lansa și albumele fotoetnografice „Din Oaș în Paști ”- Remus Țiplea și „Un periplu al meșteșugurilor în Țara Oașului. Ouăle încondeiate din Cămârzana ”- Mihaela Grigorean, albume apărute sub egida Consiliului Județean Satu Mare și a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare.
Evenimentul va avea loc joi 5 aprilie 2018, ora 16.00 la sediul Muzeului Județean Satu Mare, B-dul Vasile Lucaciu nr 21.

Articolul precedent
Articolul următor
- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente