marți, aprilie 30, 2024
AcasăPoliticaInternationalNoua ordine militara?!

Noua ordine militara?!

Autoritățile din Quebec City, Canada, au anunțat că vor izola cetățenii „necooperanți” într-o facilitate pentru coronavirus, a cărei locație rămâne secretă.

În timpul unei conferințe de presă, dr. Jacques Girard, care conduce autoritatea de sănătate publică a orașului Quebec, a atras atenția asupra unui caz în care patronii unui bar au primit ordin să aștepte până la primirea testelor COVID-19, dar au nesocotit ordinul și au părăsit sediul, înainte ca rezultatele (pozitive) să fie primite.

Acest lucru i-a făcut să fie considerați persoane „necooperante” și internați cu forța într-o locație de carantină.

„Vom putea izola pe cineva timp de 14 zile”, a spus Girard în timpul conferinței de presă. „Și este ceea ce am făcut în această dimineață,am forțat o persoană să coopereze cu ancheta iar cooperarea polițienească a fost excepțională”.

Oficialul sanitar a prezentat apoi modul în care statul urmărește, de asemenea, oameni pentru încălcarea carantinei de acasă și mutarea forțată a acestora într-o unitate secretă.

„Pentru că am avut oameni izolați acasă. Și apoi, am văzut că persoana nu era acasă. Așadar, ne-am dus la casa lor și le-am spus că vă izolăm acolo unde dorim noi”, a spus Girard.

„Nu pretindem că cineva anume este neapărat bolnav de coronavirus. Dar statul are puterea de a forța oricum, un cetățean să se izoleze”.

După cum am subliniat anterior, guvernul din Noua Zeelandă a anunțat măsuri similare, spunând că vor închide toți noii infectați cu coronavirus și membrii apropiați ai familiei lor în „facilități de carantină .

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente