Acasă Sanatate Anotimpul strugurilor-Toamna

Anotimpul strugurilor-Toamna

Gusturile sunt împărțite când vine vorba de struguri: cu boabe mai mici, mai mari, fără sâmburi, albi, negri, mai acri, mai dulci, mai aromați.

Sunt unul dintre fructele cu care țara noastră se poate mândri pentru producția proprie și ne putem bucura de ei în piețe pe tot parcursul toamnei.

De ce să mâncăm struguri, în afară de faptul că sunt foarte gustoși? Vă dezvăluim noi câteva motive.

Strugurii îți protejează sistemul cardiovascular

Strugurii au onoarea de a conține unul dintre cei mai puternici antioxidanți: resveratrolul. Acesta se găsește în special în strugurii negri și declanșează în organismul nostru secreția hormonului adiponectină.

Datorită acestui efect, strugurii împiedică dezvoltarea anumitor afecțiuni cardiace, protejând vasele de sânge și reducând inflamațiile.

Strugurii au efect laxativ

Strugurii consumați sub formă de dietă intensivă, într-o cantitate mai mare pe o perioadă mai scurtă, pot avea un efect laxativ.

Încurajează sistemul gastric să elimine mai rapid toxinele și te scapă de constipație sau balonare.

Strugurii sunt un energizant natural

Sunt de preferat în locul bananelor, de exemplu, însă nu sunt fructul ideal atunci când vrem să slăbim.

O gustare cu struguri proaspeți îți poate reda energia în caz de oboseală sau te poate motiva înainte de un antrenament la sală.

Te ajută în detoxifiere

Antioxidanții și alte substanțe active din struguri detoxifică ficatul, colonul și rinichii. Te poți folosi de acest avantaj fie într-o cură mai agresivă de detoxifiere, transformându-i în suc, fie ca parte dintr-o alimentație echilibrată, în care detoxifierea se face într-o măsură mai mică, dar pe o durată mai lungă.

Esențial este să îi consumi în totalitate, cu coajă și sâmburi. Acestea din urmă, deși au un gust mai neplăcut, conțin peste 60% din substanțele benefice.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente