Acasă Sanatate Anotimpul strugurilor-Toamna

Anotimpul strugurilor-Toamna

Gusturile sunt împărțite când vine vorba de struguri: cu boabe mai mici, mai mari, fără sâmburi, albi, negri, mai acri, mai dulci, mai aromați.

Sunt unul dintre fructele cu care țara noastră se poate mândri pentru producția proprie și ne putem bucura de ei în piețe pe tot parcursul toamnei.

De ce să mâncăm struguri, în afară de faptul că sunt foarte gustoși? Vă dezvăluim noi câteva motive.

Strugurii îți protejează sistemul cardiovascular

Strugurii au onoarea de a conține unul dintre cei mai puternici antioxidanți: resveratrolul. Acesta se găsește în special în strugurii negri și declanșează în organismul nostru secreția hormonului adiponectină.

Datorită acestui efect, strugurii împiedică dezvoltarea anumitor afecțiuni cardiace, protejând vasele de sânge și reducând inflamațiile.

Strugurii au efect laxativ

Strugurii consumați sub formă de dietă intensivă, într-o cantitate mai mare pe o perioadă mai scurtă, pot avea un efect laxativ.

Încurajează sistemul gastric să elimine mai rapid toxinele și te scapă de constipație sau balonare.

Strugurii sunt un energizant natural

Sunt de preferat în locul bananelor, de exemplu, însă nu sunt fructul ideal atunci când vrem să slăbim.

O gustare cu struguri proaspeți îți poate reda energia în caz de oboseală sau te poate motiva înainte de un antrenament la sală.

Te ajută în detoxifiere

Antioxidanții și alte substanțe active din struguri detoxifică ficatul, colonul și rinichii. Te poți folosi de acest avantaj fie într-o cură mai agresivă de detoxifiere, transformându-i în suc, fie ca parte dintr-o alimentație echilibrată, în care detoxifierea se face într-o măsură mai mică, dar pe o durată mai lungă.

Esențial este să îi consumi în totalitate, cu coajă și sâmburi. Acestea din urmă, deși au un gust mai neplăcut, conțin peste 60% din substanțele benefice.

- Advertisment -

Cele mai populare

Madrid intră în carantină pentru a doua oară

Toţi cei 3,3 milioane de locuitori ai Madridului intră în carantină, pentru a doua oară în acest an. Anunţul a...

1 Octombrie-Acoperământul Maicii Domnului

Pe 1 octombrie Biserica lui Hristos cea dreptmăritoare sărbătoreşte Acoperământul Maicii Domnului. Sărbătoare mare pentru Biserica lui Hristos şi pentru tot creştinul.

Reintroducerea restricțiilor de luni

Premierul Ludovic Orban a anunțat miercuri că luni se va decide în Comitetul Național de Situații de Urgență reintroducerea restricțiilor pentru țările...

Deținuți evadați în Maramureș

Doi tineri de 21 de ani, din Ucraina, au evadat, în noaptea de miercuri spre joi, din Centrul de Reținere și Arestare...

Comentarii recente