marți, aprilie 30, 2024
AcasăEconomico-socialSocialA scăpat ieftin după ce a sunat la 112

A scăpat ieftin după ce a sunat la 112

La data de 1 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Beltiug au fost sesizați de către o femeie, de 39 de ani, domiciliată în localitatea Beltiug, despre faptul că i s-ar fi sustras mai multe bunuri din locuință, respectiv anexă.

Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că aspectele sesizate nu se confirmă, bunurile reclamate aflându-se la domiciliul femeii.

Femeia a fost sancționată contravențional, conform prevederilor OUG 34 din 2008, cu suma de 1000 de lei, pentru apelarea nejustificată a organelor de poliție.

Gândește! Nu este o glumă! Apelul fals la 112 se pedepsește! Sună responsabil!” sunt mesajele unei campanii, desfășurate la nivel național, prin care polițiștii vor să atragă atenția cu privire la consecințele legale și psiho-sociale ale acestor fapte.

Legislația din România prevede că „alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie, se pedepsește cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei sau prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activităţi în folosul comunităţii. De asemenea, apelarea abuzivă a numărului unic de urgenţe poate fi sancţionată cu amendă între 1.000 şi 2.000 de lei sau cu până la 200 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Reamintim tuturor că apelarea nejustificată a numărului 112 poate costa viaţa unei persoane aflate în pericol. În timp ce operatorul se ocupă de un apel non-urgent, pe linie poate aștepta o persoană care are într-adevăr nevoie de ajutor!

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente