duminică, septembrie 24, 2023
AcasăEconomico-socialNationalA început plata cu cardul de energie

A început plata cu cardul de energie

A început plata facturilor cu cardul de energie. Directorul Poştei Române, Valentin Ştefan, a declarat, luni, că în intervalul 08:00 – 10:00 s-au înregistrat 1.000 de plăţi efectuate prin Poşta Română.

Și oficiile poștale din municipiul Satu Mare au primit vizita beneficiarilor care au dorit să își achite facturile la energie. În jurul orei 11:00, în incinta oficiului poștal numărul 5, situat în Piața 25 Octombrie, se stătea la coadă.

„De la 8,00 dimineaţa cei aproape 4 milioane de beneficiari au putut să-şi achite facturile prin Poşta Română. Până la ora 10,00, deci în primele două ore, avem undeva la 1.000 de plăţi deja efectuate în oficiile poştale. Mai mult, în cursul zilei de astăzi vom demara şi primele plăţi pe portabile, cu ajutorul PDA-urilor la poştaş. Ne dorim să fie un proces etapizat. Acesta este şi motivul pentru care la ora 8,00 dimineaţa am lăsat liberă doar aplicaţia în oficiile poştale, urmând ca de la ora 10,00 să dăm acces şi pe PDA-uri şi undeva după-amiază să poată fi efectuată şi plata online. Este un proiect mare, un proiect greu şi am vrut să ne asigurăm că nu apar sincope”, a spus directorul Poştei Române, înainte de a participa la şedinţa BEX a PNL, potrivit Agerpres.

Cetățenii sunt sfătuiți să evite aglomerația și să nu se îngrămădească la cozi, în primele zile, deoarece banii de pe vouchere pot fi folosiţi până la sfârșitul lunii iunie. În plus, dacă situația o va impune, programul de lucru va fi suplimentat, existând și oficii poștale unde s-au înființat ghișee speciale pentru plata facturilor cu cardul de energie.

Cardul de energie poate fi utilizat la plata facturilor la electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

Se pot plăti facturi curente sau restante, doar pentru locul de consum de la domiciliul beneficiarului. Cu un card se pot face mai multe plăți, către mai mulți furnizori, până la epuizarea sumei.

Cum se face plata cu cardul de energie

1. La orice subunitate a Poștei Române sau la poștașul care a sosit la domiciliul beneficiarului.

2. Se completează plata prin mandat poștal, către contul furnizorului de energie (ori al asociației de proprietari/locatari).

3. Se primește dovada plății, pe care este scrisă suma rămasă după efectuarea plății, valoarea plății/plăților efectuate și furnizorul/furnizorii către care s-a efectuat plata

Concret, beneficiarii vor putea plăti online cu cardul de energie. Ei vor accesa aplicația informatică prin introducerea seriei cardului de energie și vor face plățile cu ajutorul celor trei documente necesare, cartea de identitate, cardul de energie și factura de la furnizorul de energie.

Celelalte două modalități de plată sunt la oficiul poștal și direct la poștaș.

Cum se face online plata facturilor cu cardul de energie

Conform procedurii publicate pe site-ul Poștei Române, procedura de efectuare a plății este următoarea:

1. Poşta Română – aplicație electronică

2. Beneficiarul trebuie:

– să se logheze cu seria cardului de energie

– să încarce documentele online

– să aibă o adresă de mail

3. Confirmarea de plată va fi transmisă la adresa de e-mail a beneficiarului în termen de 5 zile.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente