Acasă Locale Nationale A murit Mitzura Arghezii, fiica poetului Tudor Argrezii

A murit Mitzura Arghezii, fiica poetului Tudor Argrezii

mitzura-arghezi-988571l

A fost născută pe 10 decembrie 1924, Mitzura Domnica și a fost fiica poetului Tudor Arghezi.

Mitzura Arghezi a fost aleasă de două ori în funcția de deputat român, în legislaturile 1996-2000 și 2000-2004, pe listele partidului PRM. Între anii 2005-2010 a fost membru în Consiliul de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune din partea PRM.

Fiica poetului Tudor Arghezi, Mitzura Arghezi, a fost găsită luna trecută, de polițiștii bucureșteni într-un cămin de bătrâni privat din sectorul 1, după ce o nepoată a anunțat autoritățile că mătușa sa a dispărut, potrivit unor surse din Poliție.

Sursele citate au precizat pentru Mediafax că polițiștii au găsit-o joi pe Mitzura Arghezi într-un cămin de bătrâni din sectorul 1, aceasta fiind cazată în condiții bune.

Fiica poetului Tudor Arghezi a fost căutată de polițiști după ce, miercuri, o nepoată a acesteia a sunat la 112 și a spus că s-a prezentat la Spitalul Elias ca să-și externeze mătușa, însă o altă persoană nu îi permite acest lucru.

Polițiștii au mers la spital, unde au constatat că, alături de Mitzura Arghezi, se afla un bărbat, Traian Radu, în vârstă de 75 de ani, pe care aceasta l-a trecut în testament drept moștenitor. Mitzura Arghezi a explicat polițiștilor că nu dorește să iasă din spital împreună cu nepoata ei, Doina Elena Arghezi Teodorescu, ci cu bărbatul respectiv.

După acest incident, nepoata s-a prezentat la Poliție, unde a reclamat faptul că mătușa ei a fost externată și nu știe unde a fost dusă.

O echipă de anchetatori a demarat o serie de verificări, în urma cărora au localizat-o pe Mitzura Arghezi în căminul de bătrâni din sectorul 1.

Polițiștii au stabilit că femeia este într-o stare bună și sub supraveghere medicală și că în acest caz nu s-a comis vreo infracțiune.

- Advertisment -

Cele mai populare

Sfântul Dimitrie-Dumitru

În luna octombrie, în ziua a douazeci si sasea, pomenirea Sfântului slavitului Marelui Mucenic Dimitrie (Dumitru), izvorâtorul de mir si facatorul de...

Trecerea la ora de iarnă.Cum facem față tulburărilor de somn?

Trecerea la ora de iarnă poate avea efecte neplăcute asupra multor persoane, cum ar fi tulburările de somn și de dispoziție.

De ce se teme Donald Trump de votul prin corespondență?

Câștigătorul alegerilor prezidențiale din SUA mai mult ca sigur nu va fi cunoscut în seara de după închiderea urnelor așa cum s-a...

Pandemia îndatorează puternic ţările UE. România, la mijlocul clasamentului

Datoria publică a avansat în UE, în ultimul an, până la 87,7% din PIB-ul Uniunii (T2/2020), cu opt puncte procentuale peste nivelul...

Comentarii recente