Acasă Economico-social A murit unul din cele 500 de genii ale secolului XX, Virgil...

A murit unul din cele 500 de genii ale secolului XX, Virgil Enătescu

Unul din cele 500 de genii ale secolului XX, Virgil Enătescu a decedat în săptămâna care tocmai a trecut, și anume joi, 22 octombrie 2020. Renumitul psihiatru ar fi împlinit luna viitoare frumoasa vârstă de 80 de ani.

Acesta s-a născut în data de 11 noiembrie 1940 la Brașov, iar mai apoi s-a stabilit în orașul nostru, Satu Mare. El frecventat și onorat Cercul de Bionica de la Timișoara, Cercul de Filosofia și Metodologia Medicinii al Academiei Române, a fost premiat cu Premiul ,,Gh. Marinescu” al Academiei Române în 1992 ( Gh. Marinescu a fost  a fost un medic neurolog român, profesor la Facultatea de Medicină din București, membru titular al Academiei Române, fondatorul Școlii Românești de Neurologie).

Virgil Enătescu este autorul a opt brevete de inveție;membru corespondent al Academiei de Ştiiţe Medicale; profesor universitar asociat al Universităţii ,,Babeş-Bolyai” din Cluj şi al Universităţii ,,V. Goldiş”; preşedinte al Filialei Satu Mare a Uniunii Medicale Balcanice şi al Societăţii Române de Informatică Medicală.

- Advertisment -

Cele mai populare

De frica ursului l-a prins noaptea în copac

Întâmplare de-a râsul-plânsul în județul vecin. În timp ce culegea ciuperci în pădure, un bărbat din Jibou a...

Situația COVID în județ și în țară

Până astăzi, 17 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate1.080.070 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus...

România – groapa de gunoi a Europei?

În ultimele zile Poliția de Frontieră Română a interzis intrarea în țară a peste 37 tone de deșeuri....

A fost montat sensul giratoriu de la Burdea

Încă de aseară s-a lucrat la montarea sensului giratoriu de la Burdea. În această dimineață, cititorii noștri...

Comentarii recente