vineri, mai 24, 2024
AcasăsusAcordul PSD-PNL a picat la Satu Mare. Care să fie motivul real?!

Acordul PSD-PNL a picat la Satu Mare. Care să fie motivul real?!

Acordul de principiu între echipele de negociatori ale PSD și PNL pentru candidaturi comune la șefia consiliilor județene Satu Mare şi Mureş ar fi picat, marți, au relatat surse din coaliția de guvernare pentru Știripesurse.ro.

Echipa social-democrată condusă de Paul Stănescu ar fi susținut că vor exista interpretări politice în urma alianței care vizează direct posturile UDMR și că „e aberant să faci front anti-UDMR în Europa anului 2024”, spun sursele citate. Astfel, PSD a susținut la negocieri că cel mai indicat ar fi pentru partidele din alianța de guvernare ca filialele județene din Satu Mare și Mures să aibă candidați proprii la Consiliile Județene.

„O să se meargă separat în cele două județe”, a transmis PSD către Știripesurse.ro, oficial, marți, solicitat să ofere un punct de vedere.

Nemulțumiți de retragerea PSD din înțelegerea inițială, liberalii susțin acum, conform surselor citate, că în cazul în care se rupe înțelegerea pentru candidaturi comune la Satu Mare și Mureș atunci să fie rediscutate și înțelegerile pentru Timiș și Bacău, unde de data aceasta există în rândul liberalilor o opoziție notabilă la candidaturile comune cu PSD.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente