miercuri, mai 29, 2024
AcasăEconomico-socialSocialAcțiune de împădurire la Tiream

Acțiune de împădurire la Tiream

Sătmărenii care iubesc natura și mediul înconjurător sunt invitați să se alăture unei acțiuni de împădurire. Marți, 4 aprilie 2023, în comuna Tiream va avea loc o acțiune de plantare de puieți parte a proiectului „Plantăm păduri pentru viitor!”. 

Acţiunea de plantare va începe la ora 10.00, pe terenul în suprafață de 3,95 ha aparținând comunei Tiream, acolo urmând a fi plantați 19.750 de puieți de salcâm. Cei care doresc să participe la acţiune în calitate de voluntari sunt așteptați la ora 9.30 la sediul Primăriei Tiream de unde se va pleca spre terenul care urmează a fi împădurit.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea comunităților forestiere din Județul Satu Mare, inclusiv prin promovarea gestionării responsabile a pădurilor și complementar cu creșterea respectului față de natură prin educarea tinerei generații privind importanța pădurilor pentru un viitor mai curat, iar terenurile împădurite se află în proprietatea Comunei Păulești (5 ha) și a Comunei Tiream (3,95 ha).

Proiectul „Plantăm păduri pentru viitor!” este implementat de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare și este finanțat de către Fundația Pădurea de Mâine prin Programul Comunitățile Pădurii de Mâine.

Fundația Pădurea de Mâine promovează rolul pădurii în lupta cu schimbările climatice prin proiecte de împădurire și reîmpădurire, educație și conștientizare, dezvoltare comunitară sau susținerea inovării în domeniul silviculturii durabile. Fundația s-a constituit în anul 2019 pentru a crește anvergura programului de reîmpădurire cu același nume lansat în 2017.

Până acum, Pădurea de Mâine a plantat peste un million de puieți pe terenuri cu dificultăți de regenerare din zece județe. Programul multianual de granturi nerambursabile Comunitările Pădurii de Mâine susține dezvoltarea durabilă a comunităților forestiere și se va desfășura în perioada 2022-2031, în limita resurselor financiare disponibile. Mai multe: www.padureademaine.ro.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente