sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăEconomico-socialLocale smAcțiune de informare în orașul Tășnad, cu privire la modificările legislative din domeniul...

Acțiune de informare în orașul Tășnad, cu privire la modificările legislative din domeniul rutier

La data de 29 iulie a.c., orașul Tășnad, cu unul din punctele sale principale de atracție și anume Ștrandul Termal, a fost gazda unor artiști consacrați din țară și din străinătate, ceea ce a adus un plus acestei stațiuni balneoclimaterice, atrăgând un număr foarte mare de turiști.

Gazdele evenimentului au oferit turiștilor atât ocazia de a întâlni vedetele, cât și de a se bucura de oportunitățile pe care le oferă stațiunea turistică. 

În acest context, polițiștii au acționat, cu efective măritepentru prevenirea și combaterea oricăror evenimentecare aduc atingere ordinii și liniștii publice, astfel încâtcetățenii să se poată bucura într-un climat de siguranță, de sfârșitul de săptămână și de evenimentele organizate.

Astfel, polițiștii rutieri, de ordine publică și de  investigații criminale din cadrul Poliției oraș Tășnad, împreună cu cei din cadrul Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității, precum și cu reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi- structura Tășnad, ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare și ai Poliției Locale Tășnad au fost la datorie pentru siguranța comunității.

Persoanele prezente la evenimente au fost informate cu privire la prevederile Legii nr. 2013 din 7 iulie 2023 pentru completarea art. 91 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal.

Potrivit noii reglementări, nu se poate dispunesuspendarea executării pedepsei sub supraveghere încazul unui accident de circulație care a avut ca rezultatuciderea uneia sau mai multor persoane, iar persoanacare a provocat accidentul se afla într-una dintreurmătoarele situații:

–        nu deținea permis de conducere;

–        deținea un permis de conducere necorespunzătorcategoriei din care făcea parte vehiculul respectiv oripermisul i-a fost retras sau anulat ori exercitareadreptului de a conduce i-a fost suspendată sau nu aveadreptul de a conduce autovehicule;

–        a condus un vehicul pentru care legea prevedeobligativitatea deținerii permisului de conducere având o îmbibație alcoolică de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge;

–        a condus un vehicul pentru care legea prevedeobligativitatea deținerii permisului de conducere sub influența substantelor psihoactive.

Totodată, turiștii au putut viziona spotul campaniei de informare și au testat ochelarii care simulează efectele consumului de alcool/droguri, cu scopul conștientizării riscurilor la care se expun cei care urcă la volan sub influența acestor substanțe și anume pierderea propriei vieți sau a vieții altor persoane.

Informațiile privind prevederile legale au fost prezentate de către polițiștii rutieri din cadrul Poliției oraș Tășnad șireprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare și în afara ștrandului, conducătorilor auto identificați în trafic.

Activități informativ–preventive similare vor continua în perioada următoare, siguranța în traficul rutier reprezentând o prioritate esențială pentru POLIȚIA ROMÂNĂ!

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente