joi, martie 28, 2024
AcasăLocaleAcțiune de prevenire a delincvenței juvenile, la Școala Gimnazială Beltiug

Acțiune de prevenire a delincvenței juvenile, la Școala Gimnazială Beltiug

Luni, 17 iunie, cu începere de la ora 9.00, Inspectoratul de Jandarmi Județean Satu Mare a desfășurat o acțiune de prevenire a delincvenței juvenile la elevii Școlii Gimnaziale Beltiug. Acțiunea s-a desfășurat la solicitarea școlii de a sprijini demersul educațional, în sensul creșterii și educării elevilor într-o societate «Fără violență!» și are la bază acordul partenerial încheiat între cele două instituții.

P1130827

Astăzi, jandarmii sătmăreni, la solicitarea directorului școlii, profesoara Aurora Badea, i-au instruit pe elevi cu privire la faptele de natură penală și contravențională, le-au vorbit despre materialele pe care le utilizează, despre armamentul ușor și greu din dotarea instituției, despre ținuta jandarmilor. Jandarmii au dorit să-i sensibilizeze pe elevi cu privire la respectarea normelor de conduită și a legii atât pe timpul cât sunt la școală, cât și în timpul lor liber, acasă sau pe stradă.

După prezentarea aspectelor teoretice, oamenii legii au urmărit atragerea audienței spre dialog și expunerea propriei păreri cu privire la violență și la modul in care trebuie să acționeze în caz de violență. Elevilor le-au fost prezentate diferite aspecte referitoare la modul în care trebuie să stea departe de fenomenul violenței, iar dacă sunt martori sau chiar sunt implicați în violență, cum trebuie să acționeze imediat. Un aspect esențial al acestei acțiuni a fost conștientizarea elevilor cu privire la faptul că a fi violent nu înseamnă a fi puternic și totodată «Violența nu te face mai puternic!».

Violența, cu toate formele ei, este o realitate care își face simțită prezența din ce în ce mai mult în societate,  chiar și în școală, unde există un nivel de indisciplină inerent, ca rezultat al faptului că elevii sunt la o vârstă la care sunt tentați să treacă peste reguli, iar această indisciplină poate duce la un comportament violent. În general, faptele antisociale cel mai întâlnite în școală sunt agresiunile exprimate prin: injurii, jigniri, îmbrânceli sau intimidări. Pornind de la acestea, de cele mai multe ori izbucnesc conflicte cu o justificare minoră, însă care pot culmina cu agresiuni fizice cu consecințe dintre cele mai grave.

Pentru a face întâlnirea dintre cele două instituții mai atractivă pentru copii, jandarmii au pregătit surprize elevilor. Astfel, după ce le-a fost prezentată trusa criminalistică elevii au putut testa modul de amprentare, fiind îndrumați de specialistul Jandarmeriei, plt. Oros Florentin. Apoi, plt.Turtoi Ovidiu și plt. Moisa Lucian, ambii din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil au amenajat un mini poligon de tragere unde elevii au avut posibilitatea de a testa tragerea cu  arme airsoft.

Elevii au fost foarte încântați de cele prezentate, iar la final au făcut poze cu jandarmii și materialele acestora. Activitatea a fost apreciată ca o reușită de către cei prezenți, aceștia având astfel prilejul să manipuleze armele,  să tragă cu arme airsoft, sub atenta supraveghere a jandarmilor. Și pentru că se apropie cu pași repezi vacanța, jandarmii le-au transmis copiilor și cadrelor didactice vacanță plăcută cu mult soare și multe bucurii și să nu uite să respecte regulile de conduită și pe timpul vacanței.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente