29.8 C
New York City
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MareAcțiuni de prevenire a incidentelor la iarbă verde

Acțiuni de prevenire a incidentelor la iarbă verde

IMG-20160806-WA0001

Jandarmii sătmăreni au desfășurat acțiuni preventiv-informative pe linia respectării normelor legale cu privire la activitățile de picnic în zonele de agrement.
Activitățile s-au desfășurat în zona special amenajată din localitatea Mujdeni și în municipiul Satu Mare, în zona de agrement din Micro 16 și au avut ca scop, informarea populației cu privire la obligațiile persoanelor care desfășoară activități de picnic. In acest sens, jandarmii au explicat sătmărenilor câteva din prevederile Legii nr. 54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic și au distribuit materiale informative.
Tuturor participanților la activitățile de picnic organizate în această perioadă, le recomandăm:

• să arunce deșeurile doar în locurile special amenajate;
• să depună selectiv deșeurile de ambalaje în containerele inscripționate corespunzător categoriei de deșeuri, în conformitate cu regulile privind colectarea selectivă;
• să aprindă focul doar în locurile special amenajate și să îl supravegheze în permanență;
• să respecte orarul de desfășurare a activității de picnic corespunzător zonei respective;
• să lase locul în care au desfășurat activitatea de picnic curat și nealterat;
• să nu spele obiectele care au deservit activității de picnic în apele din vecinătatea zonei special amenajate pentru activitățile de picnic sau a zonei indicate pentru activitățile de picnic. Împrăștierea pe sol a apei uzate rezultate în urma activității de picnic sau vărsarea acesteia în apele din vecinătatea zonei special amenajate pentru activitățile de picnic ori a zonei indicate pentru activitățile de picnic sunt interzise;
• să nu desfășoare activități de picnic în afara zonelor special amenajate pentru activitățile de picnic și/sau a zonelor indicate pentru activitățile de picnic.
Reamintim cetățenilor că pot apela cu încredere, în orice situație, la ajutorul jandarmilor prezenți în spațiul public și că intervenția acestora poate fi solicitată și prin apelarea numărului unic de urgențe – 112.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente