miercuri, mai 29, 2024
AcasăLocaleAcțiuni în cadrul campaniei de prevenire „Nu-ți scăpa casa din ochi !”

Acțiuni în cadrul campaniei de prevenire „Nu-ți scăpa casa din ochi !”

hotMesajul campaniei de prevenire a furturilor din locuințe a ajuns marți, 28 mai a.c., prin intermediul polițiștilor de proximitate, și la proprietarii de apartamente din zona cartierului Micro 17, o zonă de risc în privința acestor infracțiuni.

In cadrul acțiunii organizate marți au fost distribuite 500 de scrisori către cetățeni, prin care polițiștii încearcă să atragă atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă furturile din locuințe și a măsurilor preventive minime care trebuie luate pentru a nu deveni victime ale hoților din locuințe.

Polițiștii au testat cu această ocazie vigilența cetățenilor din Micro 17 și modul de autoprotecție a locuinței, constatând o serie de condiții care favorizează actele infracționale în această zonă cum sunt: lipsa interfonului, ușa de la intrare în bloc neîncuiată, permiterea cu ușurință a accesului în bloc a celor ce sună la interfon fără o minimă verificare a persoanelor, cutii poștale pline, care sugerează absența proprietarilor de acasă de mai multă vreme, prezența obiceiului de a lăsa ușile neîncuiate când proprietarii sunt acasă, lăsarea geamurilor întredeschise sau chiar deschise, deși locatarii erau plecați de acasă. Polițiștii au purtat discuții cu cetățenii, în special cu cei ce locuiesc la parterul blocurilor, unii dintre aceștia recunoscând că au fost vizitați de hoți, infractorii intrând chiar și pe geamul de la baie. Schimbul de informații între cetățeni și polițiști a condus la o creștere a gradului de cunoaștere a fenomenului de către toți cei implicați și la identificarea unor măsuri preventive adecvate fiecărei situații în parte.

În final s-a ajuns la concluzia că acolo unde cetățenii au relații de bună vecinătate și își supraveghează reciproc locuințele, infractorii oportuniști au mai puține șanse de a-și duce la capăt planurile infracționale.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente