duminică, septembrie 24, 2023
AcasăsusAcțiuni pentru combaterea evaziunii fiscale, prevenirea evenimentelor rutiere și a faptelor antisociale

Acțiuni pentru combaterea evaziunii fiscale, prevenirea evenimentelor rutiere și a faptelor antisociale

În această perioadă, premergătoare Sfintelor Sărbători de Paști, polițiștii sătmăreni acționează pentru prevenirea furturilor de animale, verificarea legalității transportului de animale vii și produse din carne, respectarea legislației în domeniul sacrificării animalelor, precum și pentru combaterea evaziunii fiscale, prevenirea accidentelor rutiere și prevenirea faptelor antisociale.

Polițiștii de ordine publică, de investigare a fraudelor și de poliție rutieră acționează alături de reprezentanți din cadrul Autorității Naționale Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor, pentru prevenirea sacrificării mieilor fără respectarea prevederilor legale în domeniu și a identificării transporturilor ilegale de animale.

Atât în piețe, cât și în toate târgurile din județ, se verifică modul de respectare a legislației privind sacrificarea și comercializarea animalelor, valorificarea cărnii putând fi făcută numai în conformitate cu nomele sanitar-veterinare în vigoare. Se urmărește  de asemenea, identificarea și sancționarea persoanelor ce sacrifică și comercializează ilegal animale.

Polițiștii din cadrul formațiunilor de poliție rutieră și ordine publică  acționează pe drumurile publice , fiind instituite filtre și controlate autovehicule  pentru a se verifica legalitatea transportului de animale vii și produse din carne și respectarea normelor rutiere urmărindu-se prevenirea accidentelor de circulație și prevenirea faptelor antisociale.

Astfel în ultimele 3 zile în cadrul acțiunilor organizate pe raza județului Satu Mare , conform celor menționate anterior  , au fost verificați 102 agenți economici, au fost constatate 9 infracțiuni și au fost controlate 380 de autovehicule .

Au fost  aplicate 406 dintre care 62 conform Legii 61/1991r pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 31 conform Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și 265 la OUG 195/2002r privind circulația pe drumurile publice.

   Valoarea contravențiilor aplicate se ridică la peste 64000 lei.

2 COMENTARII

Comments are closed.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente