Acasă sus Acțiuni pentru combaterea evaziunii fiscale, prevenirea evenimentelor rutiere și a faptelor antisociale

Acțiuni pentru combaterea evaziunii fiscale, prevenirea evenimentelor rutiere și a faptelor antisociale

În această perioadă, premergătoare Sfintelor Sărbători de Paști, polițiștii sătmăreni acționează pentru prevenirea furturilor de animale, verificarea legalității transportului de animale vii și produse din carne, respectarea legislației în domeniul sacrificării animalelor, precum și pentru combaterea evaziunii fiscale, prevenirea accidentelor rutiere și prevenirea faptelor antisociale.

Polițiștii de ordine publică, de investigare a fraudelor și de poliție rutieră acționează alături de reprezentanți din cadrul Autorității Naționale Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor, pentru prevenirea sacrificării mieilor fără respectarea prevederilor legale în domeniu și a identificării transporturilor ilegale de animale.

Atât în piețe, cât și în toate târgurile din județ, se verifică modul de respectare a legislației privind sacrificarea și comercializarea animalelor, valorificarea cărnii putând fi făcută numai în conformitate cu nomele sanitar-veterinare în vigoare. Se urmărește  de asemenea, identificarea și sancționarea persoanelor ce sacrifică și comercializează ilegal animale.

Polițiștii din cadrul formațiunilor de poliție rutieră și ordine publică  acționează pe drumurile publice , fiind instituite filtre și controlate autovehicule  pentru a se verifica legalitatea transportului de animale vii și produse din carne și respectarea normelor rutiere urmărindu-se prevenirea accidentelor de circulație și prevenirea faptelor antisociale.

Astfel în ultimele 3 zile în cadrul acțiunilor organizate pe raza județului Satu Mare , conform celor menționate anterior  , au fost verificați 102 agenți economici, au fost constatate 9 infracțiuni și au fost controlate 380 de autovehicule .

Au fost  aplicate 406 dintre care 62 conform Legii 61/1991r pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 31 conform Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și 265 la OUG 195/2002r privind circulația pe drumurile publice.

   Valoarea contravențiilor aplicate se ridică la peste 64000 lei.

2 COMENTARII

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Medicii infectați,fug din spital

Trei cadre medicale infectate cu coronavirus, internate la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean din Târgu Jiu, au fugit din unitatea...

USR PLUS sfidează ceremonia de investire

În ultimele zile s-a întâmplat un fenomen ciudat. În mai multe zone ale țării, în număr mare și în unele cazuri în...

Noul Model Tesla trimis către Europa

Tesla Motors a trimis un prim transport către Europa de la fabrica din Shanghai care produce din 2019. Mașinile au fost trimise...

Medicina-forță morală dominantă în controlul societăților

Fostul președinte al Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, ridică probleme etice importante legate de medicină și actuala pandemie într-un comentariu publicat pe blogul...

Comentarii recente