29.8 C
New York City
joi, iulie 7, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MareAcțiuni pentru verificarea legalități actelor de comerț

Acțiuni pentru verificarea legalități actelor de comerț

miei1

Premergător sărbătorilor pascale, în cadrul acțiunilor pe care Poliția Română le desfășoară pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul comerțului cu produse alimentare, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Satu Mare, în colaborare cu structurile teritoriale de poliție în perioada 23.04-27.04.2016, au acționat pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și pentru garantarea siguranței alimentare a populației.

În cadrul acțiunilor desfășurate, care au vizat activități de prevenire si combatere a nerespectarii normelor legale din domeniul producerii produselor alimentare, precum și exercitarea comertului cu aceste produse dar și cu animale,au fost efectuate controale asupra societăților comerciale de profil și asupra persoanelor fizice în piețele de desfacere.
Controalele au fost efectuate de către Comisia mixtă de control, constituită în baza ordinului prefectului, din care fac parte pe lânga polițiști, reprezentanți ai D.S.V.S.A., D.S.P. și O.P.C.
În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 18 sancțiuni contravenționale, pentru fapte care contravin legislației privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, pentru persoane juridice dar și unor persoane fizice care efectuau acte de comerț fără a îndeplini condițiile prevăzute de lege.
Valoarea amenzilor aplicate este de peste 4 500 de lei. De asemenea, polițiștii au confiscat bunuri în valoare de aproximativ 500 de lei, deținute ilegal în vederea comercializării.

În cursul zilei de astăzi, s-a urmărit cu precădere verificarea respectării legislației în vigoare referitoare la condițiile sanitar veterinare în unitățile și punctele de sacrificare a animalelor autorizate dar și identificarea eventualelor puncte de sacrificare neautorizate. În același context s-a urmărit trasabilitatea și modul de identificare a animalelor.
Astfel, pe raza municipiului Satu Mare în zona Negrești Oaș au acționat echipe mixte, care au verificat respectarea legalității în domeniu, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 2400 lei și s-au confiscate bunuri în valoare de aproximativ 600 lei.
La una din societățile de profil controlate, aflată pe raza comunei Gherța Mică a fost identificată și indisponibilizată cantitatea de 31 kg carne, care avea termenul de valabilitate expirat. Pe lângă sancțiunea contravențională aplicată, ca măsură complementară a fost dispusă și confiscarea mărfii.

Și în perioada următoare dar și pe timpul Sărbătorilor Pascale polițiștii vor fi la datorie și vor desfășura activități specifice în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, în special în locurile cu manifestări religioase, atât pentru verificarea legalității activităților comerciale din piețe, târguri și centre agroalimentare precum și pentru prevenirea și combaterea accidentelor și a blocajelor rutiere.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente