sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăEconomico-socialLocale smACTIVITĂȚI DE PREVENIRE ALE POLIȚIȘTILOR SĂTMĂRENI, ÎN CADRUL EVENIMENTULUI EXPO INDUSTRY SATU...

ACTIVITĂȚI DE PREVENIRE ALE POLIȚIȘTILOR SĂTMĂRENI, ÎN CADRUL EVENIMENTULUI EXPO INDUSTRY SATU MARE

Evenimentul organizat de Expo Industry Satu Mare, desfășurat în perioada 3-6 august a.c., în Grădina Romei din municipiul Satu Mare, a constituit un bun prilej pentru desfășurarea unor activități de prevenire a consumului de alcool și substanțe interzise în rândul tinerilor.

În acest context, în data de 5 august a.c., polițiștii sătmăreni din structurile siguranță școlară, prevenire și alături de cei din cadrul Compartimentului Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale – Inspectoratul de Jandarmi Județean Satu Mare, au fost alături de comunitatea sătmăreană în cadrul evenimentuluiorganizat de Expo Industry Satu Mare, la standul informativ poposind în jur de 200 de beneficiari.

Cu ajutorul ochelarilor speciali, doritorii au experimentat realitatea prin ,,lentila drogurilor și a alcoolului”, având ocazia să conștientizeze cu mintea limpede efectele consumului acestora, modul în care realitatea este percepută diferit, la nivel de distorsionare a formei, distanței, mărimii.

Totodată, simulările realității consumului de substanțe interzise și alcool au oferit ocazia participanților de a împărtăși experiențe trăite pe propria piele sau experiențele prietenilor, cunoscuților, captând atenția și aducând în prim plan cauzele care au determinat consumul, dar și consecințele negative ale acestuia, cu implicații nefaste în sfera dezvoltării, culminând cu generarea unor comportamente de abuz.

Copiii și tinerii trebuie să fie informați și educați cu privire la pericolele pe care le generează drogurile ilicite și alcoolul, și asupra repercursiunilor pe care consumul acestora le are: submineză relațiile cu persoanele apropiate, deteriorează viața familială, inclusiv cea a copiilor, și pot ruina oportunitățile de educație și angajare. 

Fiecare cetățean este responsabil pentru protejarea tinerilor. Certitudinea că în această luptă nu ești singur, poți să alegi ajutorul, susținerea, consilierea din partea unor instituții, ONG-uri, specialiști din diferite domenii sau chiar cadre didactice, membri ai familiei, a fost concluzia la care au ajuns participanții, după întâlnirea cu polițiștii. 

Activități similare vor continua pe toată durata sezonului estival, polițiștii fiind aproape de comunitatea sătmăreană prin activități de informare, sensibilizare și conștientizare axate pe această problematică.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente