marți, decembrie 5, 2023
AcasăEconomico-socialLocale smActivități preventiv- informative desfășurate de polițiști la „Castelul lui Erhard”

Activități preventiv- informative desfășurate de polițiști la „Castelul lui Erhard”

În fiecare vacanță de vară, la Rușeni, Asociația CASTELUL LUI ERHARD Satu Mare organizează o tabără pentru copiii preșcolari care iubesc meseria de polițist și care rămân fermi în hotărârea lor de a se face, când vor fi mari, toți polițiști.

În acest context, polițiștii din structura prevenire și din cadrul Secției Rurale de Poliție Valea Vinului – Post Poliție Comunal Păulești și Post Poliție Comunal Culciu au răspuns ,,prezent” invitației lansate de coordonatoarea asociației – Enciu Edita și de Vizsnyovszky Gergo și s-au întâlnit cu copiii, la ei acasă, într-o atmosferă nonformală, axată pe bună dispoziție și joc. 

Întâlnirea polițiștilor cu cei mici, dar și cu cei mai mari dintre participanți a vizat transmiterea unor informații legate de siguranța lor acasă, pe stradă, la locul de joacă, în comunitate axându-se și pe  importanța petrecerii timpului liber într-un mod sănătos, departe de tentații, fără delincvență juvenilă și fără săvârșirea de fapte antisociale, care atrag după sine încălcarea legii și răspunderea penală a minorului.

Să nu răspundem la violență cu violență!

Să nu ne facem singuri dreptate!

Să respectăm regulile stabilite împreună cu familia, cu educatorii din tabără!

Cum să procedăm în situații problematice, cum să gestionăm conflictele și mai ales la cine să apelăm pentru a cere ajutor în soluționarea problemelor!

au fost câteva aspecte abordate cu cei prezenți, urmărindu-se atât reactualizarea unor cunoștințe, transmiterea unor informații noi, care au îmbrăcat forma unor îndemnuri, mesaje preventive, cât și formarea unor comportamente civice, deprinderi de relaționare și valori morale.

Fascinați de echipamentul din dotarea polițiștilor, participanții au aflat informații legate de modul în care polițiștii acționează în momentul intervențiilor, cele mai multe fiind situații cu risc major, când viața lor este pusă în pericol și când sunt salvați de vigilența lor, de munca în echipă, dar și de echipamentul din dotare. Casca de protecție, scutul, bastonul, cătușele alături de armamentul pe care îl folosesc în intervențiile lor polițiștii au captat atenția și prin simplu fapt că elevii au putut să le vadă, ca într-o expoziție.

La final, autospeciala inscripționată din dotarea Poliției, cu echipamentul specific, cu stația, cu semnalele sonore și luminoase a întărit convingerea participanților de a se face polițiști, atunci când vor crește. Și pentru a intra în rol încă de acum, cei mici au primit veste cu ,,patrula de grădiniță” care atestau rolul lor important în dirijarea traficului pe străzile marcate de pe covorașul rutier.

Prevenirea victimizării minorilor, asigurarea unui climat de siguranță pentru cei mai mici, dar și cei mari este un deziderat propus de către Poliție și Familie, Asociația CASTELUL LUI ERHARD și alți specialiști reprezentând ajutoarele de nădejde în implementarea acestor demersuri informativ – preventive.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente