sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăsusAdrian Cozma: "Din banii publici ai sătmărenilor, 90% din contracte sunt atribuite...

Adrian Cozma: „Din banii publici ai sătmărenilor, 90% din contracte sunt atribuite firmelor din jurul UDMR”

Adrian Cozma, candidatul Partidului Național Liberal Satu Mare la președinția Consiliului Județean aduce acuzații grave la adresa UDMR: ,,Șovinism, discriminare economică!”, spune Cozma, care arată cu degetul către una dintre instituțiile subordonate Primăriei municipiului Satu Mare.

,,Satu Mare este un județ unde procentul locuitorilor de etnie maghiară este sub 35%, însă atunci când vorbim de atribuirea directă a contractelor publice în unele instituții subordonate Primăriei Satu Mare, condusă de Kereskenyi Gabor, ponderea firmelor cu acționari de etnie maghiară și membri ai UDMR depășește 90%. Acest fapt se numește șovinism economic și reflectă ura și disprețul oamenilor promovați de către primarul Gabor în funcții publice”, a declarat Adrian Cozma, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc joi, 30 mai, la sediul PNL Satu Mare.

Președintele PNL Satu Mare a vorbit despre Centrul Cultural G.M. Zamfirescu și cum această instituție ar atribui contracte ,,pe criterii etnice”.

,,Vreau să ne oprim asupra Centrului Cultural G.M. Zamfirescu condus de eminentul om de cultură Butka Gergo, apropiat al primarului Kereskenyi Gabor, care, într-un interval de șase luni, a încheiat aproximativ 190 de contracte cu încredințare directă, netransparentă cu o valoare de aproximativ 1,6 milioane lei. Această instituție ar trebui să ofere evenimente culturale, servicii culturale de calitate sătmărenilor și ar trebui să fie un parteneriat între această instituție și sătmăreni fără niciun fel de discriminare. În fapt, această instituție se dovedește a fi un model de discriminare prin care contracte finanțate din bani publici, din taxele și impozitele sătmărenilor, sunt atribuite pe criterii etnice. Este foarte simplu: ești membru UDMR, maghiar, ești chemat să oferi servicii plătite din bani publici. Dacă ești român și ai o societate comercială, nu poți să ai niciun fel de contract cu instituția subordonată primăriei. (…) Este o rușine pentru democrația din România”, a spus Adrian Cozma.

,,UDMR încearcă să-mi atribuie o etichetă, că eu aș fi șovin. Oare cum se numește că din banii publici ai sătmărenilor, 90% din contracte să le atribui firmelor din jurul UDMR? Nu este acesta șovinism economic? Nu este acesta extremism?”, a mai spus Cozma.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente