sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăEconomico-socialLocale smAdrian Cozma, nemulțumit de amplasamentul toaletei ecologice din parcul ”Vasile Lucaciu”

Adrian Cozma, nemulțumit de amplasamentul toaletei ecologice din parcul ”Vasile Lucaciu”

Amplasamentul unei toalete ecologice în municipiul Satu Mare stârnește nemulțumirea președintelui organizației județene a PNL Satu Mare, dar și a mai multor sătmăreni care împărtășesc aceeași părere.

Într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, Adrian Cozma își exprimă dezacordul și nemulțumirea față de municipalitate după ce în parcul ”Vasile Lucaciu” din municipiul Satu Mare a fost instalată o toaletă ecologică la doar câțiva pași distanță față de statuia lupoaicei.

Potrivit deputatului Cozma, poziționarea toaletei în acel loc reprezintă ca o bătaie de joc la adresa a trei simboluri ale sătmărenilor: Lupoaica – simbolul latinității poporului român, Statuia Ostașului și Muzeul de Istorie.

Potrivit conducerii Primăriei Satu Mare, amplasarea toaletei ecologice în acea locație reprezintă o decizie a executantului lucrărilor care astfel a încercat să își ușureze munca.

„Toaleta din Parcul Lucaciu trebuia amplasată în spatele Lupoaicei, dar firma a pus-o pe platou pentru a face mai ușor racordul la rețeaua de canalizare. Amplasamentul nu este deloc potrivit, astfel că de săptămâna trecută s-a luat decizia ca toaleta să fie mutată în altă parte. Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, Lupoaica a fost reabilitată în 2021 de Primăria Satu Mare, astfel că în nici un caz nu se dorește afectarea acestui simbol al municipiului Satu Mare.”, afirmă primăria Satu Mare.

Pe raza municipiului Satu Mare vor mai fi montate și alte toatele ecologice după cum urmează: în Piața 25 Octombrie, în spatele magazinului Someșul, în Parcul Liniștii din Micro 16 și în Parcul UFO din Micro 17. Toaletele publice vor fi unele moderne, cu sisteme de auto-curățare și igienizare, racordate la rețelele de apă și canalizare ale orașului. Aceste toalete ar urma să fie puse în funcțiune la începutul anului următor.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente