miercuri, noiembrie 30, 2022
AcasăsusAdrian Cozma: Să-l ferească Dumnezeu (n.red. pe Kersekenyi) dacă se atinge de...

Adrian Cozma: Să-l ferească Dumnezeu (n.red. pe Kersekenyi) dacă se atinge de statuia lui Vasile Lucaciu

Săptămâna viitoare încep lucrările de modernizare a Centrului Vechi. Potrivit primarului Kereskenyi Gabor, în cursul săptămânii viitoare se va face organizarea de șantier, lucrările debutând cu modernizarea Parcului Central.

Parcul Central va fi îngrădit săptămâna viitoare și va rămâne așa pentru aproximativ 5 – 6 luni, aici urmând să aibă loc cele mai complexe lucrări de modernizare. În urma acestora se va trece și la partea carosabilă și trotuare. La finalul proiectului circulația auto în jurul parcului se închide, ea fiind permisă doar pietonilor și circulației velo, respectiv transportului în comun. Sătmărenii vor mai putea cicula cu mașina, în jurul Parcului Central, până prin primăvara anului viitor.

Deputatul PNL, Adrian Cozma, consideră că închiderea circulației în jurul Parcului este o mare greșeală.

„Această aventură pe care o face, cu blocarea Centrului, cu blocarea traficului în municipiul Satu Mare, va avea efecte urâte. Este cea mai mare greșeală blocarea Centrului și blocarea traficului în jurul parcului. (…) „Din păcate, primarul a ratat o bună ocazie de a reabilita Centrul Vechi al Sătmarului. Aici, în acel proiect, trebuia să fie cuprinsă și o parcare fiindcă proiectul este finanțat din fonduri europene. Acea parcare despre care vorbim, era foarte bună, dar trebuia făcută de către Primărie, pentru sătmăreni și pentru fiecare locuitor al municipiului”, este de părere deputatul Adrian Cozma”, este de părere deputatul Adrian Cozma.

Foarte intens s-a dezbătut în mediul online faptul că statuia lui Vasile Lucaciu ar urma să fie relocată, fiind astfel mai puțin vizibilă, cât și faptul că s-ar tăia arborii din jurul parcului.

„Să-l ferească Dumnezeu (n.red. pe primar), dacă se atinge de statuia lui Vasile Lucaciu, cu ocazia reabilitării. Centrului Vechi. Să nu cumva să aibă curajul să se atingă de statuia lui Vasile Lucaciu și de simbolurile românești”, a transmis deputatul Adrian Cozma.

Joi, înainte de începerea ședinței Consiliului Local, primarul Kereskenyi Gabor a precizat că aceste zvonuri nu se vor materializa, ba din contră.

Nici nu se pune problema să nu rămână statuia. Chiar nu vreau să comentez acele aberații și discuțiile care au fost în acest sens. Statuia rămâne, copacii rămân, spațiile verzi chiar vor fi extinse în proporție de peste 20% în tot ansamblul respectiv, va fi o capodoperă arhitecturală și va arăta cu un centru civic cum ne trebuie nouă sătmărenilor. (…) Statuia rămâne pe soclu, statuia rămâne un punct forte, un punct de atracție al Parcului Central, decinu se va schimba nimic ca proporție și vizibilitate”, a precizat primarul Kereskenyi Gabor, joi, înainte de începere ședinței de Consiliu.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente