joi, iunie 20, 2024
AcasăPoliticaNationalAdrian Cozma: ”Vizita președintei Ungariei la Satu Mare a fost prilej bun...

Adrian Cozma: ”Vizita președintei Ungariei la Satu Mare a fost prilej bun pentru UDMR să-și radicalizeze proprii votanți”

Deputatul Adrian Cozma, vicepreședinte PNL, a oferit o reacție acidă la acțiunile președintei Ungariei, Novak Katalin, prilejuite de vizita la Carei unde s-a creat o situație tensionată. Parlamentarul sătmărean cataloghează acțiunile președintei Ungariei incitatoare.

Redăm mai jos integral punctul de vedere al deputatului Adrian Cozma:

”Vizita președintei Ungariei la Satu Mare a fost prilej bun pentru UDMR să-și radicalizeze proprii votanți. Sigur că manifestările unor grupuri care i-au adresat cuvinte nelalocul lor, pe alocuri chiar violente, scot doar din amorțeală alți radicali, de data asta maghiari, fiindcă și unii și alții se alimentează din astfel de acțiuni și evenimente.

Ce fac și ce strigă cetățenii obișnuiți, români sau maghiari, care au părerile lor, e una, dar comportamentul unui președinte de țară și a unor oficialii din statul român, UDMR de data asta, e cu totul altceva. Doamna președinte a Ungariei nu a respectat deloc recomandările și traseele pe care le-au stabilit reprezentanții Ministerul Afacerilor Interne, și SPP și a creat acel haos, voluntar sau involuntar.

Prin modul în care s-a prezentat, a generat un conflict și nu era greu de intuit că acel conflict va avea loc. Acele persoane n-au apărut de nicăieri și dintr-o dată. Ministerul Afacerilor Interne, Romania avea toate datele, toate informațiile necesare și a propus măsuri clare pentru evitarea oricărui conflict fie și el verbal.

UDMR nu e la prima experiență și sigur că nu prea le convine liniștea fiindcă unii votanți de-ai lor s-ar putea să nu mai fie așa de stimulați în a merge la urne.

Partidele democratice n-au niciun interes să aibă loc astfel de evenimente neplăcute, deci responsabilitatea e în altă parte. Spun asta pentru a preveni alte astfel de manifestări și de a recomanda celor care nu sunt de acord cu administrația UDMR din județul Satu Mare să meargă la vot.

Noi vrem o altă conducere și la Primăria Satu Mare și la Consiliul Județean Satu Mare, dar nu pentru că ei sunt maghiari, ci pentru că sunt incompetenți și asta se vede cu ochiul liber. Din fericire exemplele noastre sunt la doi pași. La doi pași, în municipiul Oradea se fac lucruri pentru următoarele sute de ani. În județul Bihor s-a făcut într-o jumătate de mandat mai mult decât în cele două mandate ale actualului președinte al CJ Satu Mare.

La Satu Mare se improvizează și despre asta e vorba. Atât eu și sunt convins că toți ceilalți lideri și conducători ai partidelor din Satu Mare, nu agreează, nu susțin niciun fel de manifestări ale grupurilor care încearcă să îi învrăjbească pe români și maghiari. Indiferent din ce etnie fac parte”.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente