sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocaleAdrian Marc explică de ce nu a participat la concursul de manager...

Adrian Marc explică de ce nu a participat la concursul de manager al Spitalului Județean

Managerul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, Adrian Marc, a explicat prin intermediului unui punct de vedere trimis trusturilor de presă din Satu Mare, motivele pentru care nu a participat la concursul de manager al Spitalului Județean Satu Mare cât și motivele care au stat la baza acțiunilor sale în instanță.

Redăm integral punctul de vedere remis de către managerul Adrian Marc:

„Nu am participat la concursul pentru ocuparea postului de manager din cadrul SJUSM care a avut loc la data de 29 martie 2023.


Nu a acceptat instanța prin Hotărârea nr.113/2023. publicată în portalul aferent la data de 28 martie 2023, într-adevăr contestația mea introdusă în acest scop, prin care am solicitat suspendarea concursului, și – anume, că acest concurs să nu continue pe  legislația veche, din moment ce există legislație nouă în domeniu, după care se desfășoară concursurile privind recrutarea managerilor din unitățile publice sanitare cu paturi, respectiv art.176  alin.2 din Legea Nr. 95 /2006 astfel cum a fost modificata prin OG NR. 37/2022.


În ultimii ani, am fost calificat drept incompetetnt, incapabil, neșcolit, numit pe criterii politice și multe altele, în spațiul public, multe dintre aceste mesaje având un caracter jignitor, consider eu nepotrivit, pentru tot ce înseamnă normele de respect și bună credință.


Am afirmat și în alte exprimări de opinie în spațiul public că, nu am așteptarea, respectiv năzuința să ies la pensie din acest scaun. Este o meserie grea, cu multă uzură și vulnerabilitate permanentă, într-un mediu și sistem profesional care este permanent supus nemulțumirilor.


Am afirmat și susțin de asemenea că cea mai bună „carte de vizită” pentru un manager, sunt rezultatele obținute în ceea ce privește dezvoltarea sistemului medical public. Restul este doar vorbărie.


Respect și accept decizia care va fi luată de către structurile competente și responsabile privind acest proces de evaluare. Aș vrea să le mulțumesc deopotrivă celor care au considerat că munca mea în toți acești ani nu a fost în zadar, precum și celor care consideră contrariul sau sunt de altă părere. Le respect opinia, consider că este dreptul public al fiecărei persoane”.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente