marți, mai 28, 2024
AcasăLocaleAdrian Stef a facut o vizita in Germania

Adrian Stef a facut o vizita in Germania

SpitaluljudeteanPreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, s-a întâlnit, ieri , în Germania, cu subprefectul Județului Darmstadt-Dieburg, Christel Fleischmann, în cadrul unui vizite oficiale, organizată de prof.dr. Johan Sofron, cunoscutul artist originar din Soconzel.. Adrian Ștef a mai avut întâlniri și cu conducerile Băncii de Economii Sparkasse și a   Spitalului Județean Darmstadt-Dieburg.

Legăturile cu județul Darmstadt-Dieburg sunt mai vechi, putându-se de mai multă vreme discuții în vederea întăririi relațiilor de colaborare prin încheierea unui protocol de înfrățire între județele Satu Mare și Darmstadt-Dieburg.

Discuțiile purtatea azi cu subprefectul Christel Fleischmann au vizat și înființarea unei curse aeriene între Satu Mare și Frankfurt, existând sprijinul deplin al conducerii județului Darmstad-Dieburg, în subordinea căreia este Aeroportul din Frankfurt.

Adrian Ștef și Christel Fleischmann au stabilit detaliile vizitei pe care prefectul județului Darmstadt-Dieburg, Klaus Peter Schellhaas, o va face în județul Satu Mare în perioada 31 iulie-3 august, când toate aceste teme vor fi abordate din nou.

Președintele Consiliului Județean Satu Mare s-a întâlnit și cu managerul Spitalul Județean Darmstadt-Dieburg, Christian Keller. Cei doi ai pus bazele unui program de schimb de medici și asistenți între Spitalul Județean Satu Mare și Spitalul Județean Darmstadt-Dieburg.

O altă întâlnire foarte important a avut loc cu Markus Euler, membru în Consiliul de Administrație al Băncii Sparkasse Dieburg, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, prezentând oportunitățile de investiții din județul Satu Mare, sprijinul pe care Consiliul Județean Satu Mare îl poate acorda investitorilor germani interesați de județul Satu Mare. Totodată, s-au discutat modalitățile de colaborare între Consiliul Județean Satu Mare și importanta bancă germană.

La sfârșitul lunii aprilie, și o delegație oficială a Primăriei Satu Mare, în frunte cu primarul Dorel Coica, a efectuat o vizită în Darmstadt-Dieburg, în vederea inițierii unor relații de colaborare pe plan economic și cultural cu landul Hessen și mai multe orașe din regiune, inclusiv Frankfurt am Main.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente