AER MAI CURAT

Agenția Europeană de Mediu confirmă scăderi mari ale concentrațiilor de poluanți din aer, în special ale celor de dioxid de azot (NO2), datorită măsurilor luate de autorități în încercarea de a opri răspândirea noului coronavirus (COVID-19).

Traficul redus , încetinirea anumitor activități au dus la scăderea concentrațiilor de poluanți din aer, în special în marile orașe . În unele locuri s-au înregistrat și reduceri de aproximativ jumătate.

„Datele AEM arată o imagine exactă a scăderii poluării aerului , în special datorită traficului redus din orașe. Cu toate acestea, soluționarea pe termen lung a problemelor de calitate a aerului necesită politici ambițioase și investiții de viitor. Asasar, actuala criză și numeroasele impacturi asupra societății noastre funcționează împotriva a ceea ce încercăm să obținem, adică o tranziție justă și bine administrată către o societate puternică și durabilă”, spune Hans Bruyninckx director executiv al Agenție

În Barcelona, ​​nivelurile medii de NO2 au scăzut cu 40% de la o săptămână la alta. Față de aceeași săptămână din 2019, reducerea a fost de 55%.

În Milano , concentrațiile medii de NO2 din ultima lună au fost cu cel puțin 24% mai mici decât în urmă cu două luni. Concentrația medie din săptămâna 16-22 martie a fost cu 21% mai mică decât în ​​aceeași săptămână din 2019.

În Roma , concentrațiile medii de NO2 din ultimele patru săptămâni au fost cu 26-35% mai mici decât în ​​aceleași săptămâni din 2019.

În Lisabona , nivelurile medii de NO2 au scăzut cu 40% de la o săptămână la alta. Față de aceeași săptămână din 2019, reducerea a fost de 51%.

 

In Romania desi poate pare greu de crezut se respira aer mai curat decat in Elvetia! Adevarat , nu in toate zonele tarii , dar in Poiana Marului , Salina Slanic , Botosani , Baile Tusnad , Constanta , Prahova aerul este incredibil de curat.

Datele sunt măsurate pe oră , la sol , în aproximativ 3.000 de stații de monitorizare .

 

 

Articolul precedentDACIA 1300 LA NEW YORK
Articolul următorMITURI COVID 19
- Advertisment -

Cele mai populare

Educația sexuală atacată de Klaus Iohanis la CCR ,promovată de deputați

Legea prin care "educația sexuală” în școli este înlocuită cu "educație sanitară” este constituțională, a decis joi Curtea Constituțională, care a respins...

Taxe care pot fii achitate online din Septembrie

Începând de joi, 24 septembrie, plățile pentru contravaloarea permiselor de conducere realizate de persoanele fizice pot fi achitate online, prin Ghișeul.ro, a anunțat...

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Comentarii recente