joi, februarie 9, 2023
AcasăEconomico-socialSocialAlertă alimentară! Înghețată cu pesticide retrasă de la vânzare

Alertă alimentară! Înghețată cu pesticide retrasă de la vânzare

Pesticidul 2-Cloroetanol a fost identificat în cinci sortimente de îngheţată Haagen Dazs, motiv pentru care producătorul a decis retragerea de la vânzare a loturilor cu probleme.

Acțiunea are loc în urma unor investigații care au stabilit că sursa neconformității este un furnizor individual și se limitează la anumite date limită de consum ale anumitor produse din lotul în cauză. Nivelurile substanței detectate depășesc cu puțin limitele de detecție analitică, susține producătorul.

La nivelul județului Satu Mare, loturile compromise au fost comercializate în: Carrefour, Profi și Auchan.

„Semnele şi simptomele expunerii acute la cloroetanol pot include slăbiciune, ameţeli, confuzie, tulburări de vedere, decoordonare, şoc, convulsii şi comă. Pot apărea dispnee (respiraţie scurtă), edem pulmonar, depresie respiratorie şi insuficienţă respiratorie. Pot fi observate puls slab, hipotensiune arterială (tensiune arterială scăzută) şi cianoză (nuanţă albastră a pielii şi a membranelor mucoase). După expunere pot fi observate greaţă, vărsături şi hematurie (urină cu sânge). De asemenea, pot apărea leziuni hepatice şi renale”, informează Asociţia Pro Consumatorilor într-o postare pe Facebook.

Instrucțiuni pentru consumatori

Clienții care au cumpărat unul dintre aceste produse pot returna produsul sau chitanța la locul de cumpărare pentru o rambursare completă. De asemenea, puteți contacta General Mills la adresa www.generalmills.com/VanillaRecall Pentru toate solicitările legate de media, vă rugăm să contactați: [email protected].

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente