joi, februarie 22, 2024
AcasăsusAlertă la carnea de pui contaminată cu Salmonella

Alertă la carnea de pui contaminată cu Salmonella

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), a descoperit produse neconforme scoase la vânzare. Concret, inspectorii au retras din mai multe magazine din țară un lot de sferturi posterioare de pui congelate.

Produsul, despre care ANSVSA a constatat că este contaminat cu Salmonella Enteritidis, a fost retras de pe rafturile magazinelor, iar persoanele care l-au cumpărat sunt sfătuite să nu îl consume.

Conform alertei ANSVSA de rechemare a produsului, emisă pe 4 decembrie, este vorba despre Sferturi posterioare de pui congelate, produse de Cedrob S.A. Numărul lotului este 191/3/23 , iar data expirare trecută pe ambalaj este 10.07.2025.

„ANSVSA ne informează, că societatea DISTRI FRESH INTERNAȚIONAL a inițiat retragerea de la comercializare a produsului, Sferturi posterioare de pui congelat – Producător –  CEDROB S.A.  cu gramajul de 10,0 Kg, lotul – 191/3/23 și cu data expirării 10.07.2025, datorită contaminării produsului cu SALMONELLA ENTERITIDIS.

Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus să nu le consume ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat.

Contravaloarea produselor va fi returnată, dar este necesar prezentarea bonului fiscal”, transmite DSVSA Satu Mare.

 Totodată un restaurant din Satu Mare a fost amendat cu 10.000 lei, iar patru producători din piețele agro alimentare au primit avertismente pentru manipularea necorespunzătoare a  produselor  aduse în piață, pentru comercializare.

„Au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale din care – 1 amendă contravențională, în valoare totală de 10.000 lei, pentru – 1 Restaurant din localitatea Satu Mare, – pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și de valorificare a produselor alimentare, precum și pentru nerespectarea condițiilor de depozitare a produselor alimentare, dar și 4 avertismente pentru 4 producători particulari, de produse lactate și de legume fructe din piețele agro alimentare din Satu Mare  – pentru manipularea necorespunzătoare a  produselor  aduse în piață, pentru comercializare”, transmite DSVSA. 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente