luni, iulie 22, 2024
AcasăsusAlertă meteo: ninsori, precipitații mixte și vânt

Alertă meteo: ninsori, precipitații mixte și vânt

Meteorologii au emis marți, 19 martie, o alertă de vreme rea, cu precipitații slabe, ninsori și vânt. Avertizarea meteo este valabilă în intervalul 19 martie, ora 10.00 – 21 martie, ora 20.00.

Conform ANM, în intervalul menționat, se vor semnala temporar „precipitații slabe, sub formă de ninsoare în nordul și centrul Moldovei și mixte în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și în sudul și estul Transilvaniei.  

În Carpații Orientali și Meridionali va ninge local moderat cantitativ (10…15 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă. Vor fi intensificări ale vântului cu rafale în general de 40…50 km/h în estul, sud-estul țării și la munte, iar în cursul zilei de marți și în vest”. 

În intervalul 20 martie, ora 10.00 – 21 martie, ora 8.00, vremea se va îndrepta. Meteorologii anunță că temperaturile vor fi în creștere, situându-se în jurul celor specifice acestei perioade. Cerul va avea înnorări temporare și sunt așteptate ploi de scurtă durată, în special după-amiaza, conform Știrile Pro TV. 

Vântul își va face simțită prezența, suflând slab și moderat. Maximele se vor situa între 11 și 12 grade Celsius, iar minimele se vor încadra între 1 și 2 grade Celsius. 

În intervalul 21 martie, ora 8.00 – 21 martie, ora 20.00, mercurul din termometre va indica 11- 12 grade Celsius. Cerul va fi acoperit de nori și se vor semnala ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente