vineri, aprilie 12, 2024
AcasăsusAlianța PSD-PNL, pe primul loc la alegerile europarlamentare. Ce părere au românii...

Alianța PSD-PNL, pe primul loc la alegerile europarlamentare. Ce părere au românii despre comasare?!

PSD-PNL ar obţine 43% din voturi la alegerile europarlamentare, arată un sondaj realizat de INSCOP la comanda News, peste 57% dintre respondenți având o părere bună despre comasarea celor două tipuri de scrutin. Despre alianța PSD-PNL la europarlamnetare 36.9% au o părere bună.

76% dintre votanţi PSD-PNL, 50% dintre cei ai AUR şi 47% dintre votanţii ADU au o opinie favorabilă cu privire la comasarea alegerilor. În același timp, 57.2% dintre respondenți au o părere bună despre comasarea pe 9 iunie a alegerilor pentru Parlamentul European şi a alegerilor locale, în timp ce 36.2% au o părere proastă.

Despre alianța PSD-PNL la europarlamnetare 36.9% au o părere bună. 51.3% au o părere proastă despre această decizie, iar 10.8% nu ştiu sau nu pot aprecia, iar 1% nu răspund. Din totalul populației 36,9% au o opinie bună, în timp ce 51,3% au o opinie proastă. 

Pe o scară de la 1 la 10, privind prezența la vot, în care 1 înseamnă că „sigur nu” vor merge la vot,  59.1% au indicat 10, iar 12.5% dintre respondenți au indicat 1, arătând astfel o prezență crescută la urne. 

0.2% au spus că nu ştiu sau nu răspund la această întrebare.

Alianța PSD-PNL, pe primul loc la europarlamentare

La europarlamentare 43.7% dintre români ar vota cu alianţa PSD – PNL, 20.6% cu AUR, 13.7% cu Alianţa Dreapta Unită (USR, PMP, FD). Pentru SOS Romania ar vota 6.4% dintre români, iar pentru UDMR ar vota 3.9% dintre alegători. Pro România ar obţine 3.7%, Alianţa AER (Partidul Verde şi Partidul Ecologist Român) 3.4%, REPER 0.9%. 3.7% au indicat un alt partid. 

Directorul INSCOP Research, Remus Ștefureac, a indicat că „majoritatea populației (57%) are o părere bună despre comasarea alegerilor, dar peste o treime nu sunt de de acord cu această formulă. Chiar și o cincime din alegătorii PSD-PNL nu sprijină comasarea. Pe de altă parte, părerile votanților AUR și ai Alianței Dreapta Unită sunt și ele împărțite. Candidatura PSD și PNL pe liste comune la europarlamentare, respectiv separate la locale nu este apreciată de 51% dintre români și apreciată de puțin peste o treime dintre votanți”

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente