miercuri, februarie 28, 2024
AcasăEconomico-socialAlţi nouă ucraineni au intrat în România pe frontiera verde

Alţi nouă ucraineni au intrat în România pe frontiera verde

În decurs de două zile, în perioada 30 aprilie – 1 mai 2022, nouă cetățeni ucraineni au intrat în România pe frontiera verde. Aceștia au fost depistați de polițiștii de frontieră în zona localității Tarna Mare, Cidreag și orașul Cămârzana.

În data de 02 mai a.c., în jurul orei 14.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tarna Mare, județul Satu Mare, au depistat, la aproximativ 1.000 de metri de linia de frontieră spre interiorul țării, pe direcția localității Tarna Mare, un cetățean ucrainean, în vârstă de 40 de ani, care a trecut din Ucraina în România, pe frontiera verde.

În data de 01 mai a.c., în jurul orei 09.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Halmeu, au depistat, la aproximativ 1.500 de metri de linia de frontieră spre interiorul țării, pe direcția localității Cidreag, două persoane – cetățeni ucraineni, în vârstă de 25, respectiv 46 de ani, care au trecut din Ucraina în România, pe frontiera verde.

În data de 30 aprilie a.c., în jurul orei 12.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Negreşti Oaş, au depistat, la aproximativ 500 de metri de linia de frontieră spre interiorul țării, pe direcția localității Cămârzana, şase persoane – cetățeni ucraineni, cu vârste cuprinse între 21 şi 54 de ani, care au trecut din Ucraina în România, pe frontiera verde.

Toate aceste persoane au solicitat o formă de protecție statului român întrucât vin dintr-o zonă de conflict, motiv pentru care s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri.

De la declanșarea acestei crize, în județul Satu Mare au fost înregistrate 273 cereri de acordare a statutului de azilant în România. 105 dintre acestea au fost formulate de cetățeni ucraineni în punctele de trecere a frontierei de pe raza judeţului Satu Mare, iar alte 168 de către persoane depistate la frontiera verde în zona de competenţă a sectoarelor P.F. Tarna Mare, Negreşti Oaş sau Halmeu.

În toate aceste cazuri au fost informate autoritățile abilitate.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente