Acasă Locale Stiri Satu Mare Ambasadorul Belarusului în vizită la Satu Mare

Ambasadorul Belarusului în vizită la Satu Mare

Subprefectul Altfatter Tamas a primit, vizita Excelenţei Sale Andrei M. Grinkevich, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Belarus în România.

La întâlnire au participat directorul de Cancelarie Adrian Cozma, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Satu Mare, Daniela Culic, preşedintele DRW – Asociaţia Economică Germano-Română pentru Regiunea de Nord-Vest, Iuliu Cadar, şi inspectorul școlar general Călin Durla.

În cadrul discuţiei au fost dezbătute perspectivele dezvoltării relațiilor bilaterale de cooperare între Belarus și România, respectiv judeţul Satu Mare. În acest sens, Excelenţa Sa şi-a manifestat interesul pentru dezvoltarea unor viitoare colaborări în diferite segmente de activitate, precum cel economic, agricol, turistic, educaţional și medical.

În acest sens, ambasadorul a făcut o prezentare a Republicii Belarus, a principalelor puncte forte în ceea ce priveşte economia, educația și turismul, cu accent în special pe industria producătoare de utilaje grele.

De asemenea, Excelența Sa și-a manifestat intenția de a încheia un protocol de colaborare între unitățile școlare din Satu Mare și cele din Belarus, pentru un schimb de experiență în domeniul învățământului, respectiv un protocol de colaborare între muzeele din județul nostru și cele din țara pe care o reprezintă, în scopul dezvoltării turismului.

Belarus deţine peste 11% din piaţa mondială a producţiei de tractoare şi este pe primele locuri în ceea ce priveşte producţia de îngrăşăminte chimice, camioane şi autobuze, inclusive autobuze electrice.

Subprefectul Altfatter Tamas și-a arătat deschiderea pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale în domenii de interes comun, prin realizarea, în viitor, a unor schimburi de experiență în special în domeniul economic.

Totodată, directorul de Cancelarie Adrian Cozma a subliniat faptul că județul Satu Mare are un potențial agricol mare, astfel că debutul acestei colaborări l-ar putea reprezenta organizarea unei expoziții regionale în domeniul agriculturii în județul Satu Mare.

- Advertisment -

Cele mai populare

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Indigestia.Tratamente naturiste.

Indigestia apare cel mai frecvent în urma meselor copioase, bogate în grăsimi sau greu de digerat, sau din cauza alimentelor prea rapid ingerate.

Studenţii cer scăderea taxelor de şcolarizare

Începutul noului an universitar îi nemulțumește pe studenți. Teodor studiază Dreptul la Universitatea din Bucureşti. Anul trei de...

Alpiniști Români ne poartă pe cărări nebătătorite prin țară.

Horia Colibăşanu: Creasta nordică a Făgăraşului, munţii Retezat şi Cheile Nerei sunt locuri deosebite, comparabile cu destinaţii din Europa, cu Alpi .

Comentarii recente