marți, mai 21, 2024
AcasăLocaleAndra Pop Jurj reprezinta judetul Satu Mare la emisiunea Internațională a EYP...

Andra Pop Jurj reprezinta judetul Satu Mare la emisiunea Internațională a EYP de la Zurich

Andra_Pop_JurjDin delegația României care participă la cea de a 73-a Sesiune Internațională a EYP (Parlamentul European al Tinerilor) în Zurich, în perioada 19-28 iulie 2013, face parte și Andra Pop Jurj, elevă în clasa a XI-a A la Liceul Teoretic German “Johann Ettinger”. Andra este o tânără care a dovedit calități deosebite în activitatea de la sesiunile EYP precedente la care a participat, incluzând între acestea și ultima Sesiune Internațională a EYP care s-a desfășurat în aprilie în Munchen (Germania).

Tema acestei sesiuni este “Global Europe – Working towards Sustainable Economies”. La acest eveniment se reunesc peste 300 de tineri din 36 de țări timp de zece zile. Toate sesiunile EYP urmează un program similar și se bazează pe aceeași metodologie. În primul rând participanții sunt împărțiți în comisii internaționale și se angajează într-un training de comunicare numit “Teambuilding”. Urmează “Comitee work” (comitetul de lucru) unde tinerii delegați încep să lucreze la o problemă actuală a politicii europene și compun o rezoluție comună. Apoi rezoluțiile sunt dezbătute în cadrul Adunării Generale Parlamentare după modelul Parlamentului European, atât în limba engleză cât și în franceză.

Printr-un program cultural bogat, incluzând evenimente cum ar fi Euroconcertul și Eurovillage unde au loc prezentări ale țărilor participante, tinerii pot deveni activi și creativi.
Tinerii sunt implicați în elaborarea rezoluțiilor în comisii prin care proiectează soluții pentru problemele urgente politice, economice, sociale și culturale în UE și la nivel internațional. Rezoluțiile sunt discutate și aprobate de comisie. Fiecare comisie își prezintă și apără rezoluția sa în cadrul Adunării Generale. Rezoluțiile care trec prin votul majorității simple la Adunarea Generală sunt trimise la Parlamentul European reprezentând vocea tinerilor europeni.

Andra va activa în cadrul “Commitee on Environment, Public Health and Food Safety II” (ENVI II), care abordează o temă delicată legată de organismele modificate genetic, de necesitatea creșterii eficienței în agricultură și impactul acestora asupra mediului și sănătății.

Delegații la cea de a 73-a Sesiune Internațională a EYP vor avea șansa de a dezvolta și exprima opiniile cu privire la aceste probleme complexe.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente