luni, iunie 17, 2024
AcasăLocaleAndreea Paul face bilanțul guvernării USL: Starea națiunii mințite, dezamăgite și abandonate...

Andreea Paul face bilanțul guvernării USL: Starea națiunii mințite, dezamăgite și abandonate în 10 puncte

Prim-vicepreședintele PDL Andreea Paul a participat în data de 7 august, în județul Covasna, la o dezbatere organizată de PDL la Sfântu Gheorghe. Cu această ocazie, liderul democrat liberal a prezentat „Starea națiunii mințite, dezamăgite și abandonate”.

„Sărăcia și șomajul au crescut. Victor Ponta a fost, este și va fi un premier-spectator într-un moment în care România are nevoie de un premier-decident. Azi nici măcar spectator nu e. Ponta e complet absent. Este în vacanță! În vacanța pe care marea majoritate a românilor nu și-o permite!” a declarat Andreea Paul.

Prim-vicepreședintele PDL a readus în discuție lista promisiunilor neonorate de USL și a făcut bilanțul celor 15 luni de guvernare în 10 puncte. „Guvernul e derutat în privința propriilor capcane create. Ponta a anunțat că, imediat ce ajunge la guvernare, va întrerupe acordul cu FMI, va readuce TVA la 19%, va avea cel mai „curat guvern”, va crea un milion de noi locuri de muncă sau că va aduce 10 miliarde euro investiții în acest an” reamintește Andreea Paul.

Deputatul PDL a atacat dur actualul guvern, afirmând că „Telepremierul Victor Ponta una spune și alta se întâmplă în realitate. Minciuna e regula de guvernare USL.”

Andreea Paul critică guvernul USL în cadrul „BILANȚULUI DEZASTRUOS la 15 luni de GUVERNARE”:

1. Românii trăiesc mai prost sub USL. Tot mai multe persoane își pierd locurile de muncă, iar cele care și le păstrează cumpără mai puțin cu banii câștigați. Salariul mediu real al românilor a scăzut cu 1,8% în luna iunie 2013 comparativ cu aceeași lună a anului precedent. Asta înseamnă că, deși banii intrați în buzunarul unui salariat (adică salariul mediu net) au crescut cu 3,5% în această perioadă, puterea de cumpărare a românilor a scăzut cu 1,8%, ca urmare a creșterii prețurilor cu 5,4%.

Salariul unui angajat din județul Covasna este cu aproape un sfert mai mic, iar pensiile cu 4% mai mici decât mediile naționale. Șomajul este cu aproape 2 puncte procentuale mai mare decât media națională.

2. Record la șomaj – oficial peste 730.000 de români își caută un loc de muncă și nu-l găsesc. Rata șomajului a ajuns la 7,6%, identică cu cel mai ridicat nivel al șomajului din timpul celei mai dure crize economice (martie 2010).

3. Record la scumpiri – inflația anuală este de trei ori mai mare decât cea înregistrată în momentul plecării PDL de la guvernare: 5,4% în iunie 2013 față de 1,8% în aprilie 2012. România a revenit pe primul loc în UE la acest capitol.

4. Record la taxe – guvernul Taxonta jupoaie buzunarele românilor: peste 20 de taxe și impozite noi sau majorate, alături de cele mai multe modificări aduse Codului Fiscal și Codului de Procedură Fiscală: 2 modificări pe lună.

Taxarea este cea mai perversă formă de tăiere a pensiilor și salariilor, ale tuturor românilor, nu doar ale bugetarilor. Guvernul USL este un Guvern căpușă care se hrănește din buzunarul românilor, prin noi impozite și taxe, pentru că nu este capabil să vină cu soluții de relansare economică, după o perioadă dificilă de macro-stabilizare. Nimeni nu scapă netaxat: de la agricultori până la pensionarii care vor să-și închirieze proprietățile sau cei care întrețin membrii de familie fără locuri de muncă.

5. Record la privatizări eșuate și insolvențe – CFR Marfă, Oltchim, Hidroelectrica etc.

6.  Un număr record de investiții puse pe butuci – investițiile publice sunt tăiate cu 12% în prima jumătate a acestui an, iar investițiile străine s-au diminuat cu 37% în primele cinci luni ale acestui an.

7. Record la ordonanțe de urgență – 161 de O.U.G. emise sub guvernarea USL, adică peste 10 ordonanțe pe lună.

8. Record la miniștri incompatibili și corupți – 13 l-au părăsit până acum pe Premierul cu cel mai „murdar guvern” din istoria României și lista rămâne deschisă.

9. Cheltuielile și investițiile publice sunt ascunse. O guvernare netransparentă nu poate fi onestă, credibilă și eficientă. Nu întâmplător reformele de fond din sănătate, educație, administrație și companii de stat sunt blocate.

10. Proiectele USL de regionalizare și de revizuire a Constituției au eșuat. O coaliție parlamentară mamut de peste 70% a demonstrat încă o dată că se limitează doar la vorbe și duce lipsă de viziune.

În concluzie,

Prin tot ceea ce face, Guvernul USL asigură supraviețuirea statului supradimensionat și clientelar prin omorârea mediului privat. USL sufocă cu taxe și impozite tot ceea ce înseamnă proprietate și inițiativă în România, adică sursele dezvoltării. Oricine are ceva în țara asta – idei, capacitate de muncă, proprietăți – este jecmănit de Guvernul USL. Trăim într-o Românie în care inițiativa și proprietatea se pedepsesc.

PDL cere guvernului USL să ia măsuri pentru crearea de noi locuri de muncă și solicită votul majorității parlamentare pentru adoptarea celor două proiecte de legi propuse în Parlament:

1.  Legea pentru relansare economică prin reducerea cotei unice la 12%, reducerea CAS la angajator cu 5 puncte procentuale, creșterea salariului minim la 1.000 de lei și scutirea de la impozit a profitului reinvestit.

2.  Legea privind protecția întreprinzătorului din România. Așa cum populația are nevoie de protecție socială și antreprenorii au nevoie de protecție în fața abuzurilor instituțiilor de control ale statului. Economia se bazează pe întreprinzătorii privați, iar ei trebuie să fie protejați.

Andreea Paul,

Deputat de Țara Oașului, Satu Mare

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente